Élőben tekinthették meg a szombathelyi sportbarátok a városi rangadót, amelyet a Haladás és az Egyetemi Sportegyesület vívott egymással. Az új sportkomeplexumban megrendezett összecsapás azért is számított különlegességnek, mert mindkét együttes sikerrel vívta ki a felsőházi rájátszásba kerülést. Itt viszont már mindkét csapatnak más-más motivációja volt.

A vendégek mestere felemás előjelekkel várhatta a találkozót. Bodzer Attila elárulta, hogy több kulcsjátékosa is betegséggel és sérüléssel bajlódott, így kérdéses volt a keret összeállítása. Ennek megfelelően többen is más poszton kellett helyt állniuk. Az eredménnyel talán nem, de a mutatott játékkal, főleg az első szett során, elégedett lehetett a vendégek mestere.

Nagy Jennifer is értékelte önmaga és csapata teljesítményét: – A Haladás elleni mérkőzés mindig is nagy rangadónak számít. Az első szettet koncentráltan kezdtük, sikerült pár pont előnyre is szert tennünk. Ezt a lendületet a szett feléig tudtuk megőrizni, majd rutinos ellenfelünk átvette a vezetést és sikerült is megtartania a mérkőzés végéig. Voltak jó pillanataink, viszont a nyitásfogadásaink és a támadásaink sem úgy sikerültek, ahogy elvártuk volna. Sok hiányzónk volt, illetve akadt olyan játékosunk, aki betegségből felgyógyulva vállalta a játékot, ebből kifolyólag a kezdőcsapatunk sem a megszokott felállásban lépett pályára. Az utánpótlás beépítése is kiemelt szerepet játszik a jelenlegi időszakban, ezért minden játékosunknak jutott lehetősége a pályán, ahol tudásuknak megfelelően hozták ki magukból a legtöbbet. Az utánpótlás nevelésében Gulkai Zsófiával együtt mi is közrejátszunk, az U17-es korosztályban 2 csapatot indított az egyesület az idei szezonban. A korlátozott lehetőségeinkből mindig próbáljuk a maximumot kihozni mind az utánpótlás nevelésében, mind a röplabda pályán. Jó példát kell mutatnunk a fiatalabb korosztály számára, hiszen fontos, hogy az alázat, a fegyelmezettség és a küzdőszellem minél korábban tudatosuljon a sportág gyakorlati elsajátítása mellett.

*

A Haladás VSE együttesének feltett szándéka volt feledtetni az előző fordulóban elszenvedett vereségét. Ehhez viszont támadásban és védekezésben is határozottabb játékra volt szükség. Dr. Mucsi Péter kihangsúlyozta, hogy több utánpótláskorú játékosa a SzoESE elleni összecsapást megelőző napon is pályára léptek. A fásultság némiképp rányomta bélyegét együttesének játékára.

A zöld-fehérek mestere kiemelte azt is, hogy amint sikerült kijavítani azokat az apróbb hibákat, amelyekre a hétközi gyakorlásokon is nagy hangsúlyt fektettek, már nem volt gond. Hasonlóképpen látta a találkozót a hazaiak feladója, az Extraligás tapasztalatokkal rendelkező Csóka Lili is, aki remekelt a városi rangadón és segítette együttesét 3-0-ás győzelemhez.

Az ifjú röplabdázó szerint a Veszprém elleni vereség abból a szempontból hasznos volt, hogy időben érkezett és tudnak belőle tanulni. Szükség is volt a Haladásnak a győzelemre, hiszen a körbeveréseknek köszönhetően kulcsfontosságú találkozó vár a zöld-fehérekre, akik a hétvégén a Palota VSN otthonába látogatnak. A SzoESE az egyetemi sportcsarnokban látja vendégül a VESC gárdáját.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!