ITT írtuk meg, hogy a Téli Dobó Országos Bajnokság kalapácsvető versenyszámát idén első alkalommal a Szombathelyi Dobó SE fiatal tehetsége, Rába Dániel nyerte meg. Az olimpiai bajnok Pars Krisztiánt is maga mögé utasító kiválóság önkritikusan nyilatkozott nekünk.

– Az első helynek nagyon örültem. Én úgy érzem, hogy sokkal több van még bennem távolság, méter szempontjából. Úgy gondolom, inkább lettem volna második helyezett egy új egyéni csúccsal, mint első a mostani eredményemmel. Persze így is nagyon jól éreztem magam, mégha nem is volt jelen a korábbi évekről megszokott igazi Téli Ob-s hangulat. Szerintem az erőm megvan egy új egyéni csúcshoz, most már csak a helyes technikát kell hozzá párosítani, ami nem lehetetlen – fogalmazott érdeklődésünkre az újdonsült országos bajnok.

Megtudtuk, hogy az olimpiai kvalifikációs szint 77,50 méter, amit ha nem is dob meg Dani, az új pontozási rendszer alapján bekerülhet az utazó magyar csapatba. Mesterétől, Németh Zsolt vezetőedzőtől úgy értesültünk, ha Rába Dániel tud stabilan dobni 75 métert, akkor esélye lehet az olimpiai kvótára. ez az eredmény egyébként közel másfél méteres egyéni csúcs lenne.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!