Az alapvető célkitűzést már teljesítette a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület azzal, hogy a másodosztályú röplabda-bajnokság nyugati csoportjának felsőházi rájátszásába került. Bodzer Attila vezetőedző elégedett lehet és ezt a helyzeti előnyt csapatépítésre fordítja, amivel a jövő keretét alakítja ki. Bár a Veszprém ellen akadtak jó periódusai a vasi alakulatnak, nem sikerült meglepetést okoznia.

A történet teljességéhez tartozik, hogy SzoESE több kulcsjátékosa is betegséggel, sérüléssel bajlódott, így felforgatott csapattal lépett pályára a VESC ellen. Jól kezdtek a vendégek, akik igyekeztek minden megingást könyörteleül kihasználni. Ebben is jól vizsgázott a Veszprém, amely csapatában több, nagy múlttal rendelkező röplabdázó is volt.

Ennek ékes bizonyítékaként alig negyed óra alatt már az első szettet is behúzta a Dordzsceren vezette vendégek. A folytatásban a szebbik arcát mutatta a SzoESE és remekül helyt állt a VESC ellen. Különösen a háló mellett voltak eredményesek Kiss Lauráék, akik alaposan megszorongatták a riválist. A döntő pillanatokban azonban megremegtek a szombathelyi kezek.

A ket szettes előny birtokában aztán felszabadultan játszott a Veszprém, amely igyekezett tartani játszmán belül is a néhány pontos vezetését. Végül magabiztos 3-0 arányú győzelmet arattak és ezzel felléptek a tabella második helyére a Palota mögé, de a Haladás, valamint a SzoESE csapatai elé. Bodzer Attila tanítványai legközelebb szombaton Budapesten lépnek pályára a Palota ellen.

SzoESE – VESC 0-3 (12, 21, 15)

SzoESE: Németh Zs., Halmosi N., Gulkai Zs., Lakatos R., Kiss L., Bozzai E., Czillinger H., Szalai Cs., Kóbor Sz., Petrányi P.
Libero: Nagy J., Németh P.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!