Valter Attila az elrontott kezdés ellenére nagyon pozitívnak értékelte a 100. alkalommal megrendezett országúti kerékpáros katalán körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán harmadikként ért célba.
A Groupama-FDJ 22 éves magyar bringása – aki az összetettben 38. helyen zárt a 131 fős mezőnyben – az M1 aktuális csatornának kedden elmondta: az utolsó pár napnak köszönhetően értékelheti nagyon pozitívnak az egyhetes viadalt, amelyre nagy elvárásokkal érkezett.
“Az eleje sajnos nem úgy alakult, ahogy terveztem, de azok a kisebb kudarcok is kellettek ahhoz, hogy ilyen aktívan és merészen versenyezzek a végén. Sok jó eredménnyel és több tapasztalattal érkeztem haza” – nyilatkozta Valter, aki hozzátette, sokat foglalkoztatta, mi történt vele a verseny elején, és arra a következtetésre jutott, hogy egyrészt nem volt a helyén a koncentrációja, másrészt pedig akkor még a lábai “sem voltak a legjobbak”. A verseny előtt két és fél héten át kimondottan intenzív edzéseket végzett, de utána nem sikerült teljesen jól időzíteniük a csúcsformát, a viadal előtti napokra tervezett rövid pihenése mintha a visszájára sült volna el.
“Az első napi terhelés még nagyon nehezemre esett, utána viszont egyre jobb lettem, tehát a formámmal alapvetően nem volt baj. Csak ebből okulva a jövőben talán máshogy kell majd adagolni az edzéseket. Ez szintén hasznos tapasztalat volt” – hangsúlyozta Valter, egyúttal közölte, az elrontott első etap után ráadásul már semmilyen nyomás nem nehezedett rá, ez a stresszmentesség is segített neki abban, hogy a folytatásban jól szerepeljen.
Bodrogi László óta magyar profi kerékpáros nem ért el hasonló bravúrt, hogy nagy nemzetközi verseny egyik szakaszán dobogós helyen végezzen, Valter azonban a szökésből elért harmadik helyét nem hasonlítja az előd Tour de France-on elért dobogós helyéhez.
“Azért az nyilvánvalóan egy következő szint, de úgy érzem, hogy az is meglehet. Legalábbis bízom benne” – fogalmazott Valter.
A következő nagyobb versenye április közepén az öt szakaszból álló 45. Tour of the Alps lesz, amely már az egyik utolsó felkészülési állomás a május 8-án rajtoló olasz körverseny előtt. Valter Attila elmondta: oda már a Giro-sorukkal érkeznek, és olyan taktika szerint versenyeznek, amivel az év első nagy háromhetes viadalán is fognak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!