Hosszabb szünet után folytatódott a másodosztályú futsal bajnokság, amelyben érintett volt a Haladás VSE együttese is. A szombathelyiek második számú csapata kiváló menetelésének köszönhetően a felső-házban kezdhette meg a rájátszást, kezdésként rögtön a liga talán legerősebb keretével rendelkező ELTE-BEAC otthonába látogattak Sziffer András tanítványai.

Az alapszakasz során mindkét csapat hozta a a győzelmet, ráadásul 1-1 góllal nyerték a felek a hazai sikert, így szoros összecsapásra lehetett számítani. Ez pedig az előzetes várakozásoknak megfelelően így is történt. Bár az első megingást góllal büntette a fővárosi együttes, a szombathelyiek gyorsan felvették a ritmust és jól szervezték a támadásaikat.

Hoffer Csabának több nagy bravúrt is be kellett mutatnia, hogy megőrizze az ELTE-BEAC kapuját a góltól. Ezt egészen a szünetig úgy tűnt jól oldja meg, de az utolsó pillanatokban egy szép akció végén Gerencsér talált a hálóba, megérdemelten egyenlített a Haladás. A szünet után is folytatódott az élvezetes és fordulatokban gazdag mérkőzés.

A kritikus pillanatokban azonban a hazaiak találtak be a vendégek kapujába, így a hajrára muszáj volt kitámadnia a zöld-fehér együttesnek. Ahogy lenni szokott, ami az egyik oldalon kimarad, a másikon bemegy – ezúttal is nagy igazságként szolgált, ugyanis a Halinak nem sikerült újabb gólt szereznie, míg a fővárosi gárdának igen, amely így behúzta első győzelmét a felső-házi rájátszásban.

ELTE-BEAC – Haladás VSE II. 4-1 (1-1)

Haladás: Homlok L. – Nagy K., Horváth P., Kovács M., Gerencsér A.
Csere: Mézer V., Szakasics B., Németh K., Puhr B., Németh B., Vatamaniuc-Bartha
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Boros, Tarpai, Várkonyi, Dunai illetve Gerencsér

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!