Az amatőr női élvonalbeli kosárlabda bajnokság legutóbbi fordulójában kiélezett mérkőzést vívott a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület, amely a dudaszó pillanatában elsüllyesztett duplával nyerte meg a rangadót. Pénteken már hazai környezetben egy könnyebb feladat várt Szabó László együttesére, hiszen a tabella alsó részén található Szolnok látogatott a vasi megyeszékhelyre.

A hazaiakra ráadásul nagy teher hárul, hiszen öt nap leforgása alatt háromszor kell helyt állniuk. Két amatőr bajnoki mellett a MEFOB negyeddöntőben is érdekelt a SzoESE. Épp ezért állandó rotációt biztosított a Tisza-parti rivális elleni derbin a játékosoknak, akik végig magas hőfokon égve küzdöttek és már az első negyedben döntésre vitték a találkozót.

Kovács Gináék letámadása nagy fegyvernek bizonyult és több szerzett labdát követően könnyű kosarakat szerezve léptek meg. A vendégek időkéréssel és cserékkel próbálta megakasztani a szombathelyiek lelkes játékát, de hiába. Egymást múlták felül a hazaiak. A palánk alatt épp olyan eredményesek voltak, mint a mezőnyben és igazi csapatként domináltak. A nagyszünetben megérdemelten áll az eredményjelzőn a 61-26.

A térfélcserét követően sem változott a játék képe. Nem igazán voltak a csapatok egy súlycsoportban és már csak az volt a kérdés, hogy vajon ki szerzi a szombathelyiek századik pontját. Erre egészen a negyedik negyed közepéig kellett várni és Balogh Viktória révén már három számjegyű eredménynél járt a SzoESE, amelyre vasárnap, a Törekvés ellen nehezebb kihívás vár. A találkozót természetesen élő stream segítségével közvetíti a Hungarysport csapata.

SzoESE – Szolnoki MÁV SE 108-49 (30-13, 31-13, 29-14, 18-9)

SzoESE: Kovács G. 23/6, Püspöki L. 26/3, Szabó-Haklits Zs. 11/3, Balogh V. 10, Plózer P. 22.
Csere: Mezősi A. 10, Koltay D. 3/3, Dervalics A. 3/3, Sándor A. -.
Vezetőedző: Szabó László
Másodedző: Kollerics Barnabás

Szolnok legeredményesebb játékosai: Neiberl 13,Béres 10/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!