Talán a legvérmesebb szurkolók sem gondolták volna, hogy milyen szép idényt fut a Haladás VSE női rplabda szakága. A felnőtt csapat gernciét adó U19-es korosztály ugyanis zömmel 16-17 éves játékosokból áll. Adott tehát egy rendkívül fiatal és tapasztalatlan keret, amely több frontok kellett bizonyítania. A kemény munka és az összetartás meghozta a nem várt sikert.

A Hungarysport olvasói idén már a Haladás VSE női röplabda szakágának felnőtt másodosztályú mérkőzéseit láthatták, így több játékos neve ismerős lesz, hiszen ezek a fiatalok bizonyíthattak a korosztályos országos bajnokságon, amelyet tornarendszerben bonyolítottak le. Két-két alapszakasz forduló után következett a felső-házi rájátszás, majd a kialakult végeredmény után került sor a helyosztókra.

A szombathelyi együttes minden mérkőzését megnyerte a hat tornán, így joggal pályáztak egy éremre. Ugyanakkor a csapatot sem kerülte el a koronavírus és sérülések is tizedelték a keretet. Ennek eredményeként már a tatabányai helyosztón is felforgatott kezdővel állt fel a zöld-fehér együttes, amely a Palota RSCm a TRSE és a Közgáz csapatát is legyőzte.

Mucsi Péter és Petre Antonio együttese így veretlenül lett a másodosztályú bajnokság aranyérmese. A sokra hivatott keret az aranyérem mellett a feljutást is kiharcolta. A következő szezonra pedig bíztató előjel, hogy csak Szendrődi Rebeka öregedik ki a korosztályból, így akár duplázhat is a Haladás VSE U19-es csapata.

A keret: Fatér Jázmin, Fatér Viktória, Héjj Lotti, Horváth Barbara, Katona Virág, Kiss Dorka, Németh Blanka, Németh Natasa, Osbáth Nóra, Perintfalvi Anna, Sajben Lara, Sebestyén Sára, Szendrődi Rebeka, Varga Ágota.
A csapat felkészítője: Dr. Mucsi Péter és Petre Antonio

Torma Ágnes U19 OIB II. osztály

Haladás VSE/SI – Palota RSC 3-0
Haladás VSE/SI – TRSE 3-0
Közgáz SC és DSK – Haladás VSE/SI 1-3

Végeredmény
1. Haladás VSE/SI 6 pont* (9-1)
2. Közgáz SC és DSK 5 pont (7-5)
3. TRSE 4 pont (5-6)
4. Palota RSC 3 pont (0-9)

(*A győzelemért 2, a vereségért 1 pont jár)

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!