Hosszú hónapok után újra nézők – pontosabban, mintegy 200 fő – előtt lépett pályára az NB I-es Hungast-SZKKA. Pődör Rebekáék a forduló előtt ötödik helyen álló, kiváló erőkből álló Motherson Mosonmagyaróvár együttesét fogadták az Aréna Savariában.

A szombathelyikezilabda.hu tudósítása szerint Marosán György tanítványai álmosan kezdték a mérkőzést, a vendégek elhúztak 3-0-ra, de aztán a szombathelyiek is kezdtek felpörögni, Pődör Rebeka és Agbaba góljaival zárkóztak 4-6-ra. Keményen, kompletten védekezett a Mosonmagyaróvár, a vendégcsapat újra ellépett néggyel, majd a félidő felénél Bandelier bombázott a felsőléc alá, 6-9. Néhány percre állandósult a háromgólos különbség, aztán a játékrész utolsó tíz percében az SZKKA akarata érvényesült. Hatalmas tűzzel és akarattal játszottak a hazai lányok, aminek köszönhetően a szünetre feljött a pályaválasztó csapat egy gólra, 12-13.

A második játékrészt is jobban kezdte a Mosonmagyaróvár, nehezen talált kapuba az SZKKA, így folyamatosan nőtt a hazaiak hátránya. Már öttel is vezettek, 16-21-re, de aztán szép gólokkal fel tudtak zárkózni a szommbathelyiek és 19-22-nél úgy tűnt, hogy újra lehet esély megszorongatni az ellenfelet. A vendégek azonban jól reagáltak, kimaradt néhány hazai ziccer, így újra el tudtak húzni. Nyolc perccel a vége előtt ismét öt gól volt a különbség és innen már nem volt visszaút az SZKKA számára. A szombathelyi lányok nagyon akartak, harcoltak, küzdöttek, de a Mosonmagyaróvár érvényesítette a papírformát és végül 29-24-re nyerni tudott az Aréna Savariában.

HUNGAST SZOMBATHELYI KKA–MOTHERSON MOSONMAGYARÓVÁRI KC 24–29 (12–13)
Szombathely, 200 néző. Vezette: Őri, Pozdena

SZOMBATHELY: K. Tomasevics – Orbán Adrienn 3, M. AGBABA 7 (2), GORILSZKA 3 (1), Bandelier 2, MAYER SZ.1, Wald 1. Csere: Farkas H. (kapus), Pődör R. 3 (1), Pődör B., Varga N., Horváth P. 3, Szendrei B., Forgács, Virág N. 1. Edző: Marosán György

MOSONMAGYARÓVÁR: Szemerey – Katona 2, Hudák 2, TÓTH ESZTER 6 (2), HORVÁTH B. 7, KOVÁCS P. 6, STRANIGG 4. Csere: Herczeg L. (kapus), Hajtai, Sirián, Domokos, Holesová, Kellermann, Gyimesi, Szarková 2, Lancz. Edző: Gyurka János

Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–5. 10. p.: 4–6. 15. p.: 5–9. 20. p.: 7–10. 25. p.: 9–12. 28. p.: 11–13. 33. p.: 13–15. 37. p.: 14–17. 40. p.: 15–19. 45. p.: 16–21. 50. p.: 18–22. 55. p.: 21–25. 57. p.: 22–26
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2

MESTERMÉRLEG
Marosán György: – Rengeteget készültünk ellenfelünkből, de ezúttal elmaradtak a kiugró teljesítmények, így nem tudtuk eltüntetni a minőségbeli különbséget. Nem dőlünk a kardunkba, noha nagyon szerettünk volna nyerni. Láttam biztató jeleket, és annyit ígérhetek: a hátralévő mérkőzéseken is olyan tűzzel és szenvedéllyel játszunk majd, mint tettük azt Vácon és most.
Gyurka János: – Remek tempó jellemezte a mérkőzést. A kompakt védekezésre építettük a taktikánkat, ez zömében működött, sokat szabálytalankodtunk, így gyors gólokat tudtunk szerezni. Tizenöt technikai hibát követtünk el, ezen javítanunk kell. Ettől függetlenül büszke vagyok a lányokra, roppant fontos két pontot szereztünk.

Összességében a mai és a múlt heti Vác elleni találkozóra mindenképp lehet és kell is építeni, hiszen csak most jönnek azok a mérkőzések, ahol reális esély nyílik a pontszerzésre. Szerdán idegenbeli rangadó vár az SZKKA csapatára, a Kisvárda otthonában lépnek pályára Marosán György tanítványai.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!