Hajrájához közeledik az NB II. nyugati-csoportjának felső-házi rájátszása. A szezon elejét visszafogottan kezdő, majd menetelő Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület kosarasai bejutottak a legjobb négy csapat közé. A héten pedig már az elődöntő párharcokat is lebonyolították a szervezők. Az egyik ágon a PTE-PEAC az OSE-Lions II-vel csapott össze, a SzoESE pedig a Sopronnal került egy ágra.

Hétfőn már az első elődöntőt megnyerte a SzoESE, Mészáros és Oroszi hatékony, ponterős játékának, valamint a csapat kiváló védekezésének köszönhetően. Sopronban viszont más forgatókönyvre számítottak a szombathelyi kosarasok, ezt pedig a hazaiak garantálták is. Már a feldobás után érezhető volt, hogy minden pontért keményen megkell dolgozni a főszereplőknek.

Hol az egyik, hol a másik együttes tudott minimális előnyre szert tenni, de végig kiegyensúlyozott teljesítményt hoztak a felek. Jól mutatja az erőviszonyokat az is, hogy a nagyszünetben 39-39 állt az eredményjelzőn. A térfélcserét követően rendezte sorait a SzoESE és a vasi megyeszékhelyen látott keményégű védekezéssel lepték meg a Tigriseket.

Az utolsó negyedben mindent egy lapra tett fel a Sopron, hogy az elődöntő párharcot egyenlítésre mentse, de hiába. Ekkor már a vasi alakulat a pontgyártás terén is jobb volt és ha kicsit szorosabb volt ez a találkozó, egy hét leforgása alatt másodszor is sikerült legyőzni szomszédvári riválisát Kéri Péter együttesének.

Soproni Tigrisek – SzoESE 75-82 (16-18, 23-21, 21-23, 15-20)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!