Tapasztalt irányítót igazolt az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabdacsapat – jelent meg hasonló címmel valamennyi sportoldalon még 2021. január elején. A vasi piros-fekete klub vezetősége közleményben tájékoztatta a szurkolókat is, hogy a keret egy amerikai irányító-hátvéddel bővül és nagy rutinnal is rendelkezik, amelyet a bajnokságban és a kupaküzdelemben hasznosíthatnak.

A 29 éves Anthony Ireland a Loyola Marymount egyetemen végzett, majd megfordult a francia Élan Chalon, a görög Arkadikos, a lengyel Trefl Sopot, a litván BC Juventus, az orosz Avtodor Saratov és a portugál Benfica együttesénél is. Körmenden 13 alapszakaszbeli, 3 rájátszásbeli, valamint 3 kupamérkőzésen bizonyíthatott a magyar szurkolóknak.

A Rába-parti együttes azonban nem kapott új erőre és a Magyar Kupa nyolcas döntőjében végül a negyedik helyet szerezte meg. A bajnokságban a rájátszás első körében a címvédő megyei rivális Falco ellen búcsúztak. Ireland azóta már megtalálta új csapatát, amelyet a közösségi oldalon is megerősített a kosaras illetve a klub vezetősége is.

Az amerikai játékos új állomáshelye Lengyelországban lesz és a 2021/2022-es szezont a HydroTruck Radom színeiben kezdheti meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!