Ma este startol a férfi kosárlabda-bajnokság aranyérméért folytatott viadala.

A Falco mestere, Gasper Okorn nagyon kiélezett, szoros döntőt vár, hiszen mindkét csapat megérdemelten jutott el a fináléig.

– Abban biztos vagyok, hogy mindkét csapat motiváltan lép majd pályára, hiszen a tét a bajnoki cím. Nagyon büszke vagyok a csapatra azért, mert idáig eljutottunk. Egy meccsre voltunk a BL-ben a legjobb 16-tól, 2. helyen végeztünk az alapszakaszban és megnyerrtük a Magyar Kupát és bejutottunk a döntőbe is. A Szolnokon kezdődő csatától igazi háborút várok, amelyen mérkőzésről-mérkőzésre kell haladnunk – fogalmazott a sárga-feketék vezetőedzője.

A Falco amerikai légiósa szerint a jó taktika, a kemény, fizikális védekezés és a dobások hatékobny értékesítése dönt majd a győztes személyéről.

Gasper Potocnik, a Szolnoki Olajbányász vezetőedzője szerint az Olaj az egész szezonban keményen megdolgozott azért, hogy itt lehessen a döntőben.

A lehető legjobban felkészültünk, hogy harcolhassunk a klubért, a mezért és a szurkolóinkért. Remélem, hogy úgy támogatnak majd minket, ahogy a múltban már rengetegszer és kétszer az idei szezonban. Az egyetlen dolog, amit megígérhetek az az, hogy a legjobbunkat fogjuk nyújtani, csakúgy, mint ahogy azt tettük a szezon során – tette hozzá Potocnik.

A Szolnoki Olaj – Falco KC bajnoki döntő első meccsét az M4 Sport közvetíti, a labdát 18.45-kor dobják fel. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!