FÉRFI KÉZILABDA NB I
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Telekom Veszprém–Mol-Pick Szeged 36–37 (14–15)
Bajnok a Mol-Pick Szeged, két győzelemmel

 Az 1996, 2007 és 2018 után történetük negyedik bajnoki címét ünneplő szegediek 31-28-re nyerték meg hazai pályán a párharc szerdai, első meccsét, így 68-64-es összesítéssel hódították el az aranyérmet.
A visszavágón a veszprémi Kentin Mahé kilenc, a szegedi Bogdan Radivojevic hat gólt szerzett. A vendégek egyik legjobbját, Bánhidi Bencét a szünet előtt végleg kiállították.
A szegediek az 1993-as Magyar Kupa-döntő után második alkalommal nyertek meg egy párharcot kettős győzelemmel a Veszprém ellen.

A végeredmény:
Bajnok: Mol-Pick Szeged (Mirko Alilovic, Bajus Brunó, Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Dean Bombac, Joan Canellas, Matej Gaber, Jonas Källman, Stanislav Kaspárek, Kecskés Dániel, Luka Krivokapics, Borut Mackovsek, Mikler Roland, Nagy Tibor, Bogdan Radivojevics, Rea Barnabás, ifj. Rosta Miklós, Mario Sostaric, Luka Stepancic, Martin Stranovsky, Szilágyi Benjámin, Tóth József, Dmitrij Zsitnyikov. Edző: Juan Carlos Pastor),

2. Telekom Veszprém, 3. Grundfos Tatabánya KC, 4. Balatonfüredi KSE, 5. Csurgói KK, 6. Ferencvárosi TC, 7. Veszprémi KKFT, 8. SBS-Eger, 9. Sport36-Komló, 10. Budakalász Kzrt., 11. HE-DO B. Braun Gyöngyös, 12. Dabasi KC VSE, 13. Ceglédi KKSE, 14. Orosházi FKSE-Linamar

A Cegléd és az Orosháza kiesett az NB I-ből, a KTE-Piroska Szörp és a NEKA feljutott az élvonalba. A Mol-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában, a Tatabánya, a Balatonfüred és a Csurgó az Európa-ligában indulhat. A Veszprém szabadkártyáért folyamodhat a BL-ben.

Az eddigi bajnokok:
26: Telekom Veszprém
14: Budapest Honvéd
5: Bp. Spartacus
4: Bp. Vörös Meteor, Elektromos, Grundfos Tatabánya KC, Mol-Pick Szeged
3: Rába ETO
2: Újpesti Dózsa
1: VM Közért, Kinizsi, Debreceni Dózsa, Dunaferr SE

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!