Hasábjainkon több alkalommal is elolvashatták, hogy hirdettük az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság vasi selejtezőjét.

A Király Sportlétesítményben rendezett megmérettetésre közel százan adták le előzetes jelentkezésüket, ám az esős időben mindössze negyvenhatan jelentek meg a büntetőpontnál.

A KIRÁLYSPORT által szervezett területi forduló küzdelmein természetesen jelenlétével emelte az esemény fénypontját az országos bajnokság fővédnökének felkért Király Gábor. A 108-szoros válogatott kapust a verseny alatt – többek között – arról kérdeztük meg, milyen volt annak idején farkasszemet nézni a tizenegyest végrehajtó játékosokkal.

A szervezők a megingathatatlant keresik, aki a legjobban értékesíti a tizenegyeseket és, akinek a jutalma az eredeti tervnek megfelelően akár 10 millió forint lehet. Ezért pedig nem kell mást tenni, csak be kell rúgni a labdát a kapuba.

A szombathelyi verseny egyszerű szabályok betartása mellett zajlott, mindenki újra rúghatott, aki belőtte. Ez egészen addig történt így, míg 8 játékos maradt a végén, akik mehetnek a szeptemberi megyei döntőbe, majd akár az országos döntőbe is. A döntőkben már párbajok lesznek a rúgók között.

Országos szinten több ezren, de Vas megyében is több százan regisztráltak a versenyre, de a Király Sportlétesítményben vasárnap délelőtt megrendezett versenyen a kedvezőtlen, esős időben végül ,,csak” negyvenhatan álltak oda a büntetőponthoz. A gólvonalra a Király Kapusiskola hálóőrei helyezkedtek, ők igyekeztek megakadályozni a tizenegyesrúgókat a továbbjutásban.

Némi meglepetésre az első kört csupán 31 labdarúgó ,,élte túl”, majd a következő kísérletek 23 büntetőrúgónak sikerültek.

A negyedik kört 19-en kezdték meg, itt csupán 4 labdarúgó esett ki. Az ötödik körben tehát 15-en álltak a labda mögé. Itt hárman hibáztak, tehát maradtak tizenketten.

Az ezt követő kör bizonyult vízválasztónak, hiszen a tucatnyi versenyben lévő játékosból mindössze hatan értékesítették a büntetőket. Mivel 8 labdarúgó jut a nyár végi megyei döntőbe, ezért a kiesett hat játékos eldöntötte, hogy ki lesz az a kettő, aki csatlakozhatott a még hibátlan hat tizenegyesrúgóhoz.

Az utolsó körben többen is hibáztak, míg a finálé több kör után dőlt el, a végső sikert Kócs Felicián aratta le. Számára az első díjat Király Gábor adta át.

A győztesen kívül továbbjutott még Borsi Bence, Szabó Bence Benjámin, Séfer Sándor, Mende Benjámin, Németh Zoltán, Szalai Erik és Nyári György.

A megyei döntőket nyár végén, ősz elején rendezik meg.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!