Rendkívül izgalmas és nagy csatát hozott az egész bajnokság során a Haladás, valamint a Berettyóújfalu párharca. Az NB I-es futsalbajnokság két legerősebb és legjobb formában lévő csapata alaposan megtréfálta egymást, hiszen az alapszakaszban a szombathelyiek mindkétszer legyőzték a legnagyobb riválist, a rájátszásban viszont a hajdúságiak örülhettek a hazai, majd az idegenbeli találkozó végén.

Nem is lehetett megjósolni, hogy vajon mire mennek egymással a főszereplők a fináléban, amely három nyert mérkőzésig tart. A Haladás – amely a felső-házi rájátszást szinte végig tartalékosan játszotta végig – alaposan meglepte a Mezei Vill gárdáját, hiszen kezdésként elvették a pályaelőnyüket, majd a vasi megyeszékhelyen is diadalmaskodtak. A harmadik felvonáson már a Berettyó akarata érvényesült és szépítettek összetettben 2-1-re.

Szerda este viszont pontot tehet a zöld-fehér alakulat a bajnoki döntő végére. Ehhez viszont két pokoli félidőn kellene hibátlanul teljesíteni. Amennyiben sikerül megnyerni az összecsapást Juan Ramon Calvo Rodriguez együttesének, akkor a klub történelmének első bajnoki aranyérmét szerezné meg. A találkozó borítékolhatóan telt ház előtt zajlik, de a sporttelevízión is követhetik majd a szurkolók.

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu
2021. június 9. – 19:00 (M4Sport)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!