Hanga Ádám jelenkorunk talán legsikeresebb játékosa a kosárlabdázóink közül. Az Albacompban pallérozódott játékos Európában rendkívül szép ívű pályafutással rendelkezik és még a San Antonio Spurs is draftolta 2011-ben, igaz az NBA-s kaland nem jött össze számára. Ennek ellenére sincs oka panaszra, hiszen a csapatsikerek mellett az EuroLeague legjobb védőjének választották 2017-ben.

Magyarországon kívül megfordult Olaszországban is, de a leghosszabb időt Spanyolországban töltötte. A Baskonia mellett a Barcelona színeiben töltött hosszabb időt, de úgy fest, hogy a katalán együttes mezét rövidesen cserélni fogja. Erről egy hosszabb összeállítást a Catalunya Radio közölt, amely forrásaira hivatkozva állítha, hogy hamarosan távozhat a magyar válogatott kosaras a klubtól.

Az idei szezonban Sarunas Jasikevicius vezetőedző nem különösebben számolt Hangával, aki a korábbi években minden trénernél komoly szerepet töltött be. Úgy fest a litván szakember nem számol már különösebben vele, az idény végén alig néhány percet adott a játékosnak. A katalán sajtóorgánum szerint Jasikevicius továbbra sem számol Hangával, akiért minden bizonnyal nagy versenyfutásba kezdhetnek a riválisok.

A Mundo Deportivo szerint három Euroliga-együttes már komolyan érdeklődik a hátvéd iránt, akinek még egy évre szóló szerződése van a Barcelonával. Mindkét médium utalt rá, hogy akár a nagy rivális Real Madrid lehet a befutó. Azonban a hírt nem erősítette meg sem a klub vezetősége, sem a magyar válogatott kosaras.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!