EURÓPA-BAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ
Olaszország–Spanyolország 1–1 (0–0, 1–1, 1–1, 1–1) – tizenegyesek után: 4–2
London, Wembley. XXX néző. Vezette: Felix Brych (német)

OLASZORSZÁG: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Chiellini, Bonucci, Emerson (Toloi, 74.) – Jorginho, Verratti (Pessina, 74.) – Barella (Locatelli, 85.), Chiesa (Bernardeschi, 107.), L. Insigne (Belotti, 85.) – Immobile (Berardi, 61.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini

SPANYOLORSZÁG: Unai Simón – Azpilicueta (M. Llorente, 85.), E. García, Laporte, Jordi Alba – Koke (Rodri, 70.), Busquets, Pedri – Ferran Torres (Morata, 62.), Dani Olmo, Oyarzabal (Gerard Moreno, 70.. Szövetségi kapitány: Luis Enrique
Gólszerző: Chiesa (60.) ill. Morata (80.)

A gólok története:
A 60. percben már esélye sem volt a spanyol kapusnak egy újabb Chiesa-lövéssel szemben! Donnarumma szenzációs helyzetfelismeréssel indította az olasz akciót, Insigne elől Laporte még nagyot mentett becsúszva, ám a Juventus-szélső elé került a labda, aki 15 méterről eltekrete a hosszút (1–0).

A 80. percre fordult az óra, amikor aztán jött egy jó felpassz épp Jordi Albától, Morata és Dani Olmo játszott össze a tizenhatos előterében, az RB Leipzig szélsője pedig remek ütempasszal szolgálta ki a Juventus támadóját, aki hat méterről a kiszolgáltatott Donnarumma lába mellett kilőtte a rövid alsót (1–1).

A hosszabbításban nem esett gól, jött a tizenegyespárbaj. Az első párban Locatelli lövését kifogta Unai Simón, a spanyol előnyből viszont nem lett semmi: a Locatellit követő Dani Olmo kapu fölé tekert. Jött Belotti, ő már belőtte. Ahogy Gerard Moreno is Donnarumma nyújtott karja felett centikkel. Az első igazán magabiztos lövés egy védőé, Bonuccié volt – Unai Simón ezúttal az irányt sem tudta elcsípni. A harmadik párból Thiago sem hibázott, ő is elküldte a másik irányba Donnarummát. Bernardeschi a léc alá vágta, újfent lépéselőnyhöz juttatva az olaszokat‚ az előny pedig az ezen az Eb-n már több büntetőt elhibázó Morata pocsék kísérlete után meg is maradt. Jorginho jött ötödikként, belőtte. Nemcsak a tizenegyest, de Olaszországot is a június 11-ei döntőbe.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!