Az időjárás kegyes volt és remek időben sikerült megrendezni Szombathely Megyei Jogú Város Sport és Ifjúsági Irodájának szervezésében a III. HB Inter Trans Kupa páros Teqball városi bajnokságot.

A selejtezőkből a 8 legjobb páros került a főtáblára, a négy kalapban sorsolás útján alakult ki a két négyes csoport, ahol kőrmérkőzéses formában játszották le a párosok a mérkőzéseket. Az A csoportból az 1. helyen a Varga Roland és fia, Varga Máté, valamint a  2. helyen a Jancsó András – Kovács Ádám páros, míg a B csoportból 1. helyen a Varga Attila és fia, Varga Dániel és a 2. pozícióból a Dezamits Dominik – Kovács Attila duók jutottak tovább.

A keresztjátékban Varga Roland – Varga Máté játszott Dezamits Dominik – Kovács Attila páros ellen, ahol nagy játékban, végig fej-fej mellett haladva Varga Rolandék 21-16 arányban győzedelmeskedtek, míg a másik mérkőzésen szintén küzdelmes összecsapáson a Varga Attila- Varga Dániel páros 21-17 arányban győzedelmeskedett a Jancsó András- Kovács Ádám páros ellen.

A bronzmérkőzés a vártnál is nagyobb csatát hozott. A Szombathelyi Haladástól Szentlőrincre igazoló Jancsó András, oldalán Kovács Ádámmal 14-4 vezetés ellenére 21-17 arányban vereséget szenvedtek, így a Dezamits Dominik – Kovács Attila páros lett a városi bajnokság bronzérmese.

 

Jött a nagy városi döntő, ami már harmadik éve hozott testvérpárbajt, hiszen a döntőben Varga Attila és fia, Varga Dániel kétszeres városi bajnok találkozott testvére, Varga Roland és fia, Varga Máté párossal. A döntő játékot kétszer 12-es nyert mérkőzésig játszották és a várakozásoknak megfelelően öldöklő küzdelem zajlott a pontokért. A párosok 1-1-gyel fordultak és a döntő játszmában nagyon kiegyenlített küzdelemben Varga Attila és Varga Dániel párosnak egymást követő harmadik alkalommal is sikerült megszerezni a városi bajnoki címet, ezzel az is eldőlt, hogy örökre az apa-fia párosé lett a vándorserleg.

A versenyre kilátogatott Liszkay Gábor, a HB Inter Trans Kft. tulajdonosa is, aki a Teqball és a Lábtenisz versenyeket szponzorálja és egy ajándék pólót ajándékozott minden résztvevőnek.

Varga Jenő versenyigazgató, ötletgazda, aki már 13 éve szolgálja Szombathely strandsport programjait, elismerően szólt a rendezvény magas színvonaláról és a játékosok példaértékű hozzáállásáról.

A döntőt közösségi oldalunkon élőben közvetítettük, most IDEkattintva újra megnézheted, de a selejtezőkön készített fotóinkat is böngészheted.

A végeredmény: 1. Varga Dániel-Varga Attila, 2. Varga Roland-Varga Máté, 3. Desamits Dominik-Kovács Attila, 4. Jancsó András-Kovács Ádám.

Érdemes tudni, hogy szombaton 10 órakor a Termálfürdőn a HB Inter Trans Kupa páros Lábtenisz városi bajnoksággal folytatódik a nyári versenysorozat, míg a Tófürdőn 14 órakor Búvár versenyt rendeznek. Varga Jenő ötletének köszönhetően Gyöngyhalász, Búvár Kund és tálba merülés szerepel majd a programban, 4 korcsoportban mérhetik össze tudásukat a strandsport szerelmesei. Érdekesség, hogy a Tófürdő Gyöngyhalász bajnoki csúcsideje már évek óta 4 perc 55 másodperc! Vajon idén megdönti-e ezt valaki?

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!