Az év legrangosabb szenior versenyét rendezték a múlt héten Keszthelyen, ami az ITF versenynaptárában az EB és VB után a legrangosabb nemzetközi versenyek közé tartozik. Ezen a versenyen parádés szombathelyi sikerek születtek Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter jóvoltából. A két válogatott teniszező tarolt a +60 -as kategória páros számaiban és minden számot megnyertek.

Bogár Szabó Éva Szerencsésnével az oldalán magabiztosan nyerte a női párost, míg Sákovics Péter Szekrényes Zsolttal a férfi páros mezőnyében nem találtak legyőzőjükre. A két vasi versenyző ezt követően egymás mellett fogtak ütőt. A nemrégiben Európa-bajnoki címet szerző vegyes páros, ezúttal is esélyesként indult és ennek érvényt is szereztek, hiszen könnyedén nyerték a tornát.

Jó formájukat mutatja, hogy szettet sem vesztettek az egész versenyen. Az erőpróbán megszerzett 700 ponttal Bogár Szabó Éva a második helyre lépett előre a korábbi hatodik pozícióból, míg Sákovics Péter a nyolcadikról egészen a negyedik helyre módosította állását. A pontverseny fontosságát jelzi, hogy a szeptemberi világbajnokságon biztosan kiemeltek lesznek és elkerülhetik a legjobbakat a torna elején.

Az egynemű párosoknál Sákovics a 13., míg Bogár Szabó a 36. helyen áll. Sákovics egyéniben is indult, de szerencsétlen sorsolás következtében a torna első kiemeltjével kezdett, aki legyőzte és végül meg is nyerte a versenyt. A vereséget követően Sákovics indult az összevont /50-55-60/ vigaszági versenyben, amit megnyert.

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!