A hétvégi torna 1. napi eseményeiről ITT, a pénteki történésekről pedig ITT olvashattak, most jöjjön a harmadik nap összefoglalója!

A Magyar Röplabda Szövetség beszámolója szerint a meccs elején remekül tartották magukat a mieink, amelynek keretéből ezúttal Pallag Ágnes maradt ki, helyén a kezdőcsapatban Török Kata, Németh Anett helyén pedig Vezsenyi Adrienn kapott lehetőséget. 4:4 után léptek meg a hollandok, és vezettek már 14:9-re is, de ezt követően sem adták fel a mieink, sikerült visszazárkózniuk, sőt 23:23-nál ki is egyenlítettek. Sajnos így is a hollandoknak volt szettlabdája, s bár az elsőt sikerült hárítani, 24:25 után be tudták fejezni a szettet.

A hunwolley.hu tudósításából kiderül, hogy a második játszma két magyar ponttal kezdődött, de aztán sajnos villámgyorsan fordult a kocka és 7:3-as holland előnynél Jakub Gluszak időt is kért. El is kezdett felzárkózni a csapat, és a második szettre beálló feladó, Bagyinka Fanni pontjával már csak két pont volt a hátrány, 10:11-nél pedig már az egyenlítésért nyithattunk. Sajnos egyenlítés helyett holland pontok jöttek, s pillanatok alatt 16:11 lett a javukra. Sajnos ezt követően sem szűkült, hanem tovább nőtt a különbség, pedig a kapitány Papp Orsolyát és Kiss Grétát is harcba küldte. 17:24 után pedig az első szettlabdát sikerült kihasználniuk.

Sajnos a harmadik felvonás sem a mi szánk íze szerint kezdődött: 2:6-nál időt is kért Jakub Gluszak, de csak 3:8 után sikerült feljebb kapaszkodni, de csak időlegesen. A szett közepén már hat pont is volt a különbség, és nem sikerült megtalálni a holland támadások ellenszerét. 24:13-nál pedig az első meccslabdájukat ki is használták.

SAVARIA KUPA, 3. FORDULÓ
Magyarország–Hollandia 0:3 (–24, –17, –13)
Szombathely. 300 néző. V: Mezőffy, Halász T.

MAGYARORSZÁG: Török 2, Gyimes 6, Király-Tálas 1, Szakmáry 11, Pekárik, Vezsenyi 9. Csere: Tóth F., Juhár (liberók), Kiss G. 3, Bagyinka 1, Papp O. 1, Szűcs K. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.

HOLLANDIA: Bongaerts 2, Grothues 6, Timmerman 10, Plak 13, Buijs 12, Lohuis 10. Csere: Schoot, Knip (liberók), Dijkema, Dambrink 6, Jasper 2, Korevaar 1. Szövetségi kapitány: Avital Selinger.

A másik mérkőzésen: Csehország – Azerbajdzsán 3:0 (18, 19, 17)

A tornát ezzel a sikerrel a hollandok nyerték a csehek előtt, míg a mieink a harmadik helyen végeztek, megelőzve Azerbajdzsánt.

A végeredmény: 1. Hollandia 8 (9:2), 2. Csehország 7 (8:3), 3. MAGYARORSZÁG 2 (3:8), 4. Azerbajdzsán 1 (2:9)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!