Igazi pikáns csemegének ígérkezett már a sorsoláskor is a Slavia Praha és a Ferencváros párharca a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A két együttes korábban több ízben mérhette össze tudását, viszont a nagy múltnak köszönhetően a legutóbbi “éles” találkozójuk még az 1938-as Mitropa kupa volt, ahol a cseh bajnok idegenben elért 2-0-ás sikerével lépett tovább magyar riválisán.

Ezúttal az első felvonásra Magyarországon került sor és a Fradi nagyon magabiztos játékkal – és nem kevésbé szerencsés találatokkal – kétgólos előnyre tett szert. Ez a visszavágó előtt jó kiindulópont volt a zöld-fehérek számára. Ugyanakkor a találkozón szinte végig a hazaiak akarata érvényesült és minden statisztikai adatban az ellenfél feje fölé nőttek, egyetlen adatot kivéve: a gólelőnyt.

Hiába volt a cseheknek húsznál is több kapu irányába tartó lövése, jól védekezett az FTC. Ennek eredményeként csak négyszer kellett védenie Dibusznak a 90+6 perc során. S bár a labdatartásban is a Praha állt jobban, az első komolyabb lépésükre a 36. percig kellett várni. Sima átadását Masopust továbbította a magyar kapuba, lépett közelebb riválisához a hazai alakulat.

A Ferencváros foggal-körömmel védekezett és próbált ellenakciókat vezetni, de csak egyszer tudtak veszélyes helyzetet kialakítani. A gólszerzésre több esélyük nem volt, így nagyon egységes csapatmunkára volt szükség a továbbjutáshoz. A csehek nagy offenzívát indítottak a második félidőben, de igazán nem találtak fogást a Fradin.

Az utolsó percek viszont nagy izgalmakat tartogattak. Civic ugyanis egy időhúzás és egy felesleges buktatás után öt perc leforgása alatt két sárgát kapott, így a kiállítás sorsára jutott. A magyar bajnok viszont remekül védekezett és a két mérkőzés alapján megérdemeltnek mondható volt sikerük, a következő körbe.

Slavia Praha (cseh) – Ferencváros 1-0 (1-0)
(Továbbjutott: a Ferencváros, 2-1-es összesítéssel.)

Slavia Praha: Kolár – Bah, Holes, Kacharaba, Dorley – Hromada (Traoré, 65′), Stanciu – Masopust (Musa, 75′), Schranz (Plavsic, 65′), Olayinka (Sima, 16′) – Tecl (Kuchta, 65′)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee (Kovacevic, a szünetben), Civic – Laidouni – Botka (Zsubkov, 77′), Nguen (R. Mmaee, 67′), Haratyin, Zachariassen (Somália, 71′), – Uzuni

Gólszerző: Masopust (36′)

sárga lap: Dorley (40′), Traoré (85′), illetve Haratyin (24′), Sachariassen (33′), Uzuni (58′), Civic (79′, 84′), Kovacevic (85′), R. Mmaee (93′)
Piros lap: Civic (84′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!