Hetek óta tartotta magát a szóbeszéd, miszerint a szombathelyiek egyik legsikeresebb hátvédje, Guzmics Richárd visszatér a Haladás együttesébe. A zuhanyhíradóban hallottak ezek szerint igaznak bizonyultak, mert az orvosi vizsgáltatot követően megszületett a megállapodás a vasi zöld-fehér együttes és a volt válogatott hátvéd között.

Guzmics 2005-ben debütált a felnőttek között alig 18 évesen. 2008-ban másodosztályú bajnoki címet ünnepelhetett nevelőegyesülete színeiben, majd 2009-ben az élvonalban harmadik helyen végzett Csertői Aurél irányítása alatt a klub. Ebben a menetelésben elévülhetetlen érdemeket szerzett a védő, aki 2012-ben már a válogatottban is bemutatkozott.

A Szombathelyi Haladástól 2014-ben távozott, első állomása Lengyelország volt. A Wisla Krakow együttesénél két és fél idényt töltött. A válogatottal 2016-ban megjárta Franciaországot és az Európa-bajnokságon mutatott játéka miatt több csapat figyelmét is felkeltette. A váltásra 2017 januárjában került sor, ekkor a kínai élvonalban szereplő Jenpien Funde játékosa lett.

2019-ben a Slovan Bratislava szerződtette, majd tette át a székhelyét a védő Magyarországra. Hazatérésekor az NB I-es Mezőkövesd labdarúgója lett. A csapattal viszont 2021 tavaszán szerződést bontott, azóta szabadon igazolható volt. Egy kisebb sérülés hátráltatta nyári felkészülését, de úgy tűnik, hogy ez már a múlté, így teljes erejével dolgozhat a Haladás sikeréért.

A szombathelyi szurkolók azonban nemcsak egy, hanem két ismerős arcot vélhettek felfedezni a sajtótájékoztatón. Visszatér a vasi megyeszékhelyre Tóth-Gábor Kristóf is, aki góljainak köszönhetően elévülhetetlen érdemeket szerzett a Hali feltámadásának a 2020-as szezon során. Most hasonlóan termékeny időszakra készül, ezzel bizonyítva önmagának és természetesen a klub szimpatizánsainak is.

Egy 22 éves ifjú titán is csatlakozott a Haladás első csapatához Monori Norbert személyében. A tehetséges labdarúgó korábban megfordult a Videoton és a Balatonfüred együtteseinél. A legutóbbi két szezont viszont a megyei első osztályban érdekelt Zsámbékon töltötte, ahol a 2019/2020-as idényben 32, míg a legutóbbi bajnokság során 70 találatot jegyzett és lett gólkirály.

Séllei Árpád ügyvezető hozzátette, hogy gólt szerezni egyetlen osztályban sem könnyű és reményeik szerint üde színfoltja, kellemes meglepetése lehet a Haladás szereplésében. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a három friss érkezővel véglegessé vált a keret kialakítása, ugyanakkor egy távozója is van a szombathelyieknek. A klub vezetősége a mai napon közös megegyezéssel felbontotta Dragóner Filip kontraktusát, aki így szabadon igazolhatóvá vált.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!