A Szombathelyi Sportiskola, valamint Savaria Speedskating Team korcsolyázói számára ez a nyári időszak más, mint a többi. A versenyek és a felkészülések egymást érik, így a néhány napja véget ért görkorcsolya Európa-bajnokság után a válogatott tagjai már a németországi Inzellbe utaztak, ahol a társakkal kiegészülve a jégen is bizonyítaniuk kellett – a közelgő téli szezonra készülve.

A vasi különítmény közül hárman – Bödei Bálint, Szélinger Benjamin és Bejczi Botond – már a helyszínen várták a kontinensviadalról érkezőket. Mercs Abigél és Sipos János az Európa-bajnokság után egy nappal tudtak csatlakozni a válogatotthoz. Érdekesség, hogy Bejczi Botond számára ez a felkészülés már a téli olimpiára való kvalifikáció jegyében telik.

Az edzőtábor első napjai leginkább a ráhangolódás jegyében teltek, hiszen bár még javában tart a görkorisok idénye, hamarosan már a jeges sportoké lesz a főszerep. A rövid felkészülés után, a hétvégén már éles versenyeken bizonyíthattak a sportolók, ahol a cél nem lehetett más, mint jogot szerezni a világkupákon és világbajnokságon való részvételre.

Bödei Bálint a korábbi éveken már 3 távon kvalifikálta magát a világkupára, a világbajnokságra egyelőre még nem sikerült. Két távon állt rajthoz, 500m-en csak századokkal maradt el egyéni legjobbjától, viszont 1500m-en sikerült egyéni rekordot korcsolyáznia! Szélinger Benjamin nem indulhatott a görkorcsolya EB-n, ezért elkezdte a felkészülést a jeges szezonra! A hétvégi versenyen 500- és 1500m-en állt rajthoz. 500-on sajnálatos módon bukott, de 1500m-en megközelítette a világkupa szintidőt, egyéni csúcsot korcsolyázott.

Sipos János 500 méteren már rendelkezett világkupa szinttel. Az EB után szeretett volna minél többet javítani. A versenyen 500 méteren nem tudta megjavítani korábbi idejét, de 1500 méteren 3 másodperccel jobb eredménnyel ért célba, új egyéni csúcsot jegyezve. Mercs Abigél három távon már korábban kvalifikálta magát minden versenyre (Junior Világkupa, Világbajnokság), amik közül 1500m-en Országos csúcstartóvá vált!

A görkorcsolya EB 5. helye után rajthoz állt 3000 méteren és ragyogóan teljesített. Ennek eredményeként már nemcsak saját egyéni rekordját döntötte meg, hanem 4:26,70-es idejével Új Országos Csúcsot korcsolyázott, így már két távon is magyar csúcstartónak vallhatja magát!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!