Ahogy korábban már beszámoltunk róla, 2020 nyarán életre hívott szakosztályként elsöprő sikert aratott a Sárvár Futsal együttese, amely a regionális bajnokság, azaz az NB III-as küzdelmeit megnyerte. A keresztbejátszásnak köszönhetően a jóval veretesebb kerettel és múlttal rendelkező Csömör ellen nem sikerült kivívni az osztályváltást, azonban a sors másként rendelkezett.

Több feljutó és kieső csapat nem vállalta az NB II-ben való indulást, így a Sárvár előtt megnyílt a kapu és az őszi szezont már a második vonalban kezdheti meg. Ugyanakkor az új feladat komoly kihívás elé is állította a szakosztályt, amely igyekszik minden téren fejlődni. Ennek megfelelően utánpótláskorú futsalosokat toboroznak és képzésükkel, versenyeztetésükkel biztosítaná a rendszeres játéklehetőséget.

A felnőtt keretet érintő legnagyobb változás, hogy szükséges volt a csapat létszámának duzzasztása. Nemcsak létszámra, hanem minőségre is gondoltak a szakág vezetői és már korábban ismert tény volt, hogy a Haladás VSE együttesével bajnoki aranyérmet szerző Horváth Péterrel megállapodott a klub vezetése. A játékos rendkívül nagy rutinnal és tapasztalattal rendelkezik.

A szombathelyi együttest éveken keresztül csapatkapitányként szolgálta, megannyi bajnoki és kupaérmet szerzett, ráadásul utánpótlásképzésben is maradandót alkotott. Ezt a munkásságát folytathatja majd Sárváron is, akárcsak lőtt góljainak számát. A felkészülés fontos sarokköve továbbá az edzőmérkőzések lehetősége is, amelyben szintén jól áll az együttes.

Bár az NB I. pontvadászata elkezdődött, a másodosztály sorsolására még várni kell. Meccshiányról azonban nem beszélhetnek a Rába-partiak. Az elmúlt időszakban a Haladás felnőtt csapatával többször is összemérték tudásukat.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!