Hétvégén ismét újabb mérkőzés várt a Szombathelyi Haladás együttesére. A másodosztályban érdekelt vasi zöld-fehérek a Merkantil Bank Liga 6. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát látták vendégül. Izgalmas találkozóra volt kilátás, hiszen a két érintett klubot egyetlen pont és egyetlen hely választotta el az NB II-es bajnoki tabellán.

A szombathelyiek még veretlenek az idei kiírásban, míg az alföldi alakulat jó kezdés után megtorpant, hiszen a legutóbbi három találkozóján csak két pontot tudott begyűjteni. Ezt szerették volna javítani a vasi megyeszékhelyen és ismerős arcból sem volt hiány. A vendégek kezdőjében kapott helyet Simon Ádám, aki pályafutása során többször magára öltötte a Haladás mezét.

A derbi első percei az ismerkedés jegyében teltek, inkább csak a mezőnyben pattogott a labda és rengeteg pontatlanság jellemezte a csapatok játékát. Az első komolyabb akció Kállai Kevin nevéhez fűzödött, aki egy labdaszerzés után lőtt távolról, igaz célt tévesztett. Tóth Milán révén a játékrész közepén majdnem a vezetés is összejött a hazaiaknak, de a kapus nem hibázott.

Az első félidő hajrájában már Rózsának is akadt dolga, de igazán nagy helyzetet már egyik csapat sem tudott kialakítani. A szünet után a szurkolók reménykedtek egy eredményesebb folytatásban, de hiába. Rengeteg pontatlanság borzolta a kedélyeket, így a vezetőedzők – érthető módon – cserékkel próbálták felrázni a játékosokat. Mint utólag kiderült, jó döntés volt.

Tóth-Gábor Kristóf és Monori Norbert becserélésével sokkal veszélyesebb lett a Haladás. A két cserejátékos mellett Tóth Milán volt még rendkívül aktív és szinte egymást érték a vasi helyzetek. A szegedi labdarúgóknál csak pillanatokig volt a játékszer és leginkább a védekezés emésztette fel az energiájukat. A 79. percben aztán megszületett a mindent eldöntő gól.

Holdampf tüzelt távolról egy szögletből lecsorgó labdát, ami a védőkről pattant Németh Milán elé. A szombathelyiek csapatkapitánya egy igazítás után bődületes erővel talált a jobb alsó sarokba. A vezető gólnak köszönhetően a Haladás visszarendeződött és gondosan ügyelt arra, hogy a Szeged ne kerüljön kedvező helyzetbe a hátralévő időben.

Az utolsó percekben még néhány kósza zöld-fehér akciót jegyeztek fel a krónikások, de az eredmény nem változott. A szurkolók a győzelem mellett annak is örülhetnek, hogy visszatért hosszú sérülése után Devecseri Szilárd is, aki csereként már pályára lépett. Ezzel a három ponttal a Haladás pedig fellépett a dobogó alsó fokára.

Szombathelyi Haladás – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-0 (0-0)

Rózsa D. – Kállai K., Mocsi, Bosnjak, Németh M. – Holdampf, Doktorics (Tóth-Gábor K. 57′) – Tóth M. (Monori 71′), Csilus (Szekér 71′), Kiss B. – Horváth R. (Devecseri 88′)
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Németh Milán (79′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!