Kétségtelen, hogy az egyik lekeményebb sportágnak a ketrecharc számít, hiszen minimális megkötéssel, kevert harcművészeti szakágak képviselői lépnek szorítóba hétről-hétre. Nem ritka a csonttörés és komoly fizikális sérülések mellett lelki sebeket is elszenvednek a vesztesek. Ezt legutóbb Alessio Di Chirico is a saját bőrén tapasztalhatta meg.

Az UFC által szervezett rendezvénysorozatnak Las Vegas adott otthont, amelynek egyik találkozóját az olasz fiatalember vívta Abdul Razak Alhassan, a ghánaiak titánja ellen. A középsúlyú bajnoki mérkőzés azonban sokkal hamarabb ért véget, mint a szurkolók remélték volna. Egészen pontosan 15 másodperc alatt egy látványos rúgás tett pontot az összecsapás végére.

A 36 éves Alhassan nagyon erős és főleg pontos rúgása után a mérkőzésvezető azonnal beszüntette a meccset. A ghánai versenyzőt dicséri, hogy pályafutása mind a 11 győzelmét az első menetben szerezte – így a legutóbbit is. A 31 éves Di Chirico a legutóbbi öt meccséből négyet elveszített. A kiütésről készült videó pedig azóta az egyik legnézettebb összeállítása lett az UFC-nek. Nem véletlenül…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!