Aligha van ma Magyarországon, aki ne ismerné Ekler Luca elmúlt napokban elért eredményeit. A Tokióban megrendezett paralimpiai játékokon három számban indult a szombathelyi atléta. A 100 és 400 méteres síkfutás mellett távolugrásban volt érintett a fiatal versenyző, aki nem is vallott szégyent egyik számban sem. Ráadásul az eredmények terén is kiemelkedőt nyújtott.

Először a 100 méteres síkfutással alapozta meg önmaga és szurkolóinak hangulatát egy negyedik hellyel. Ezt követően legerősebb versenyszámában a távolugrásban úgy nyert aranyérmet, hogy világcsúcsot javított, illetve a második jókora hátránnyal maradt le a magyar sportoló mögött. Ezután közösségi oldalán köszönte meg Luca a követőinek a szeretetet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LUCA EKLER (@eklerluca)

Végül a 400 méteres síkfutás döntőjében szerepelt, amelyet az égiek is megnehezítettek, hiszen szakadó esőben kellett a futóknak bizonyítani. Ekler Luca végül az ötödik helyen ért célba, aminek nagyon örült és nem is maradt el a poszt, amelyben mérlegre tette önmaga szereplését. Röviden, tömören: “Örömfutás esőben, boldogan. Jó volt itt lenni, köszönöm Tokió!”

A történet azonban itt még nem ért véget Luca számára, hiszen a
Magyar Paralimpiai Csapat hivatalos oldalán jeletette be, hogy a paralimpiai játékok záróünnepségén a távolugrás aranyérmese, a szombathelyi atléta viszi Magyarország zászlaját. Nem is lehetne ennél kerekebb a történet számára. Nekünk pedig egy ékes példa, amely mindenki számára követendő lehet: kitartás, kemény munka, alázat… Köszönjük Luca!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!