Nem véletlen tartják Szombathelyt a táncsport egyik fővárosának. Bár az elmúlt időszak nem kedvezett a rendezvényeknek, emiatt a Savaria Táncversenyt is el kellett halasztani, immár hagyománynak mondható, hogy a Magyar Bajnokság egyik állomását épp a vasi megyeszékhelyen tartják. Ráadásul nagy múltra tekint vissza a történelemben.

Zsámboki Marcell, a szakszövetség elnöke utalt rá a Víztoronyban megtartott sajtótájékoztatón, hogy budapesti helyszín után könnyen találtak új otthonra Szombathelyen, amely korábban is rendre jól vizsgázott különböző táncos rendezvények alkalma során. Kiemelte továbbá, hogy a 60-70-es években a vasi megyeszékhely mellett Körmend és Kőszeg is meghatározó állomása volt egy-egy versenynek.

A hétvégén mintegy 400 táncos vizonyíthat majd az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ parkettjén, amelyet ezúttal is méltó módon feldíszítenek és tovább ékesíti a helyszínt egy gyönyörű kristálycsillár. A honi szakszövetség és a Claudius Táncsport Egyesület mellett a város önkormányzata is segítő kezet nyújtott, hogy megvalósuljon a 2021. évi TáncSport Magyar Bajnokság és Hungarian Dance Open.

Ezúttal 20 kategóriában hirdetnek majd bajnokot, akik az aranyérem mellett indulási jogot kapnak a különböző nagyobb nemzetközi erőpróbákon is. Ennek megfelelően a magyar bajnok aranyérem után Európa-, és világbajnokságon is részt vehetnek a legjobbak. Ugyanakkor nemcsak magyar táncosoktól forrósodik fel majd a parkett, hiszen érkeznek versenyzők külföldről is.

11 ország, 17 párosa vesz részt a szeniorok erőpróbáján is, ahol a legjobb páros világbajnoki címmel gazdagodik. Ez tovább emeli a szombathelyi rendezvény színvonalát. A helyi színeket a Claudius TSE többször magyar bajnoka, korábbi háromszoros világbajnoki döntős párosa, Juhász-Szánthó Szilvia és Szánthó Péter képviselik – remények szerint kitűnő eredménnyel.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!