Hétfő este ismét pályára lépett a férfi élvonalbeli futsal bajnokságban a Haladás VSE, amely címvédőként vágott az idei évadnak. Juan Ramon Calvo Rodriguez együttese a Veszprém elleni vereséget követően két győzelmet számlálva fogadta az Újpest alakulatát, amelynek keretében ismerős arc is volt. Tyukász Péter személyében a Hali korábbi kapusát köszönthették egykori csapattársak.

Nagy elánnal estek egymásnak a felek, a vendégek a brazil légiósuknak köszönhetően okoztak zavart, hazai oldalon Vas Ádám zörgette meg a kapufát. Hogy a gólra se kelljen sokat várni, arról Hajmási gondoskodott. A válogatott játékos lecsapott egy labdára, megelőzve védőjét és a kivetődő kapus mellett Dróth könnyedén passzolt az üres kapuba. Sokáig azonban nem örülhettek a vasi szurkolók.

Saját térfelén veszített labdát a Hali, amit azonnal büntettek a lila-fehér támadók. Longo pontrúgásából egy perccel később ismét lépéselőnybe került a házigazda és a játékrész hátralévő részében is felváltva dolgozták és hagyták ki a helyezeket a főszereplők. A félidő zárásaként a szombathelyiek egy kisbüntetőt rontottak, ezzel továbbra is nyílt maradt a derbi.

A második félidőben is nyílt sisakos, sok helyzetet hozó húsz percet láthatott a közönség. Az első igazán komoly akció, újabb gólt jelentett. Dróth Zoltán ültetett be két újpesti védőt is a hintába, majd a rövid sarokba lőtt. Hogy ne szakadjon le túlságosan a fővárosi alakulat vészkapusra váltottak és ennek a 28. percben meg is lett az eredménye, miután Horváth bombázott a hálóba.

Öt minutummal később pedig már az egyenlítés is összejött: Suscsák lekészített labdáját Moreira passzolta Alasztics mellett a hosszú sarokba. A hajrában a nagy kapkodás több pontatlanságot is okozott a játékban, ellenben mindkét együttes nagyot küzdött, hogy ne egy, hanem három pontot zsebeljenek be. A slusszpoénig egészen az utolsó percig kellett azonban várni.

Ekkor a vészkapussal támadó Haladás támadója, Longo villant egyet és sarkazós kísérlete túljutott a kapuson, Harnisch pedig csak beljebb tudta segíteni a hálóba tartó labdát. A szombathelyiek megérdemelt győzelmet arattak, az Újpest ellen, amely kiváló ellenfél volt ezen a találkozón. A Haladás sokat nem pihenhet, hiszen csütörtökön az Aramis ellen újabb meccs vár rájuk.

Haladás VSE – Újpest RFC-220VOLT 4-3 (2-1)

Haladás: Alasztics – Kovács M., Longo, Sipos G., Henrique Diniz.
Csere: Gyimesi – Szalmás, Nagy K., Hajmási, Dróth, Dávid, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Vas.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Dróth (5′, 27′), Longo (8′), Harnisch (öngól – 40′) illetve Suscsák (7′), Horváth (29′), Moreiro (33′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!