Igazi unikumnak számít bármely táncverseny, amelynek Szombathely ad otthont. Egyrészt különleges esemény a résztvevőknek és nézőknek egyaránt, másrészt kiemelt helyszínnek számít a vasi megyeszékhely a táncsport honi történelmében. Ennek megfelelően nem múlhat el esztendő anélkül, hogy hamisítatlan versenynek ne adna otthont az Agora Sportház.

A legutóbbi hétvégén két napon át a táncosoké volt a főszerep. A Magyar Táncsport Szövetség és a Claudius Táncsport Szövetség közös szervezésében valósult meg a 2021. évi Táncsport Magyar Bajnokságok és Hungarian Dance Open, amely a honi bajnoki címek elhódítása mellett a szenior korosztály számára egyben egy világbajnokságot is jelentett, a résztvevők nem kis örömére.

Ráadásul a mezőnyben érintett volt a hazai színeket képviselő páros, Juhász-Szánthó Szilvia és Szánthó Péter személyében, akik korábban már háromszor vehettek részt vb-döntőn. Ezen a rendezvényen mintegy 400 versenyző húzott táncos cipellőt és 20 kategóriában hirdettek a rendezvényen győzteseket, ami jól mutatja milyen népes mezőny gyűlt össze Szombathelyen.

Zsámboki Marcell, a táncsport szövetség elnöke méltán lehetett elégedett a verseny lebonyolításával, színvonalával. Külön említést érdemel, hogy ezúttal is a sportház egyik éke volt az a hatalmas kristálycsillár, amelyet a korábbi esztendőkben megszokhatott már hasonló versenyeken a közönség. Talán úgy lehetne leginkább összefoglalni a bajnokságot, hogy “találkozzunk jövőre is”!

(A verseny eredményeivel cikkünket frissítjük, amint a Magyar Táncsport Szövetség oldalán megjelenik!)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!