A férfi NB II-es bajnokság nyugati csoportjának második fordulójában az MVM-OSE Lions II. látogatott az egyetemi sportcsarnokba. Kéri Péter együttese a nyitókörben a PTE ellen veszített egyetlen ponttal és következő ellenfele a legutóbbi szezon négyes döntőjéből lehetett ismerős. Nem ígérkezett tehát könnyű mérkőzésnek a péntek esti összecsapás.

Ezt a vendégek meg is fejelték egy villámrajttal. A Falco KC Szombathelyben szereplő Keller Ákos testvére, Keller Vidor pontjaival meglépett az Oroszlány. Hiába kért időt a hazaiak mestere a játékrész derekáig tartotta előnyét az OSE. Ezután viszont szigorított védekezésén a SzoESE és Kiss pontjaival nemcsak az egyenlítés, hanem a fordítás is sikerült a vasi csapatnak.

A folytatásban is kiváló érzékkel fojtotta el a vendégek rohamát a szombathelyi alakulat. Sőt, Mészáros pontjaival sikerült nagyobb, lélektanilag is fontos különbségre szert tenni. A kemény letámadás eredményeként a nagyszünetben 12 pontos volt a SzoESE fórja. A térfélcsere után sem találta az oroszlányi együttes a vasi gárda gyenge pontját, így tovább nyílt az olló.

Ekkor már helyzet nélkül is tüzeltek a vendégek, de mindezt meglehetősen pontatlanul tették. Az OSE trénere pedig rendre a faultok hiányát kérte számon a játékvezetőkön, mindezt hiába. Kéri Péter tanítványai az első félidőben nyújtott kemény védekezését jól mentette át a második húsz percre. Ekkor már a dobások is pontosabban voltak a SzoESE részéről.

Az utolsó negyedre aztán elfáradt az Oroszlány, míg a szombathelyiek nem vállaltak be semmilyen felesleges kockázatot. A SzoESE sikere teljesen megérdemelt volt és jól mutatja a csapat remek kohézióját is, hogy minden pályára lépő vasi játékos szerzett pontot a legutóbbi szezon négyes döntőjének egyik főszereplőjével szemben.

SzoESE – MVM-OSE Lions II. 78-52 (20-19, 22-11, 19-12, 17-10)

SzoESE: Kiss M. B. 15/3, Gundinger S. 4, Mészáros M. 18/6, Vicze K. 12/3, Oroszi V. 11/3.
Csere: Sinkovits D. 7/3, Monek M. 5/3, Gombkötő D. 4, Frisnyák D. 2.
Vezetőedző: Kéri Péter

OSE-Lions II. legeredményesebb pontszerzői: Varga T. 9/3, Bogatin Á. 9/3, Nagy B. 9.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!