„Nemcsak a tudásával és a kvalitásában kiemelkedő, hanem az emberi tulajdonságaiban is szenzációs – mondta Jorginhóról Lőw Zsolt a Digi Sportnak. – Mindennap mosolyog, kedves, nyitott, ránk és az elképzeléseinkre is, nyitott az új dolgokra, és teszi ezt elképesztően nagy életkedvvel, nagyon jó hangulatban. Abszolút megérdemeltnek tartanám, ha ő nyerné az Aranylabdát, és örülne a szívem, hogy nem mindig csak két-három támadójátékos között dőlne el az év játékosa cím, hanem lehetőség lenne arra, hogy kemény munkával, nagyon nagy fegyelemmel elnyerhet valaki más is egy ekkora kitüntetést.”

Íme, a 30 jelölt a 2021-es Aranylabdára!

César Azpilicueta (spanyol, Chelsea), Nicolo Barella (olasz, Internazionale), Karim Benzema (francia, Real Madrid), Leonardo Bonucci (olasz, Juventus), Kevin De Bruyne (belga, Manchester City), Giorgio Chiellini (olasz, Juventus), Cristiano Ronaldo (portugál, Juventus, Manchester United), Rúben Dias (portugál, Manchester City), Gianluigi Donnarumma (olasz, Milan, PSG), Bruno Fernandes (portugál, Manchester United), Phil Foden (angol, Manchester City), Erling Haaland (norvég, Borussia Dortmund), Jorginho (olasz, Chelsea), Harry Kane (angol, Tottenham), N’Golo Kanté (francia, Chelsea), Simon Kjaer (dán, Milan), Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München), Romelu Lukaku (belga, Internazionale, Chelsea), Rijad Mahrez (algériai, Manchester City), Lautaro Martínez (argentin, Internazionale)
Kylian Mbappé (francia, PSG), Lionel Messi (argentin, Barcelona, PSG)
Luka Modric (horvát, Real Madrid), Gerard Moreno (spanyol, Villarreal), Mason Mount (angol, Chelsea), Neymar (brazil, PSG), Pedri (spanyol, Barcelona), Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool), Raheem Sterling (angol, Manchester City), Luis Suárez (uruguayi, Atlético Madrid).

A magyar szakember ismételten kijelentette, egyelőre nem foglalkoztatja a gondolat, hogy vezetőedző legyen.

„Jelen pillanatban egy robogó vonaton ülök, és csodálatos állomásokat érintünk. A futball topcsapataival játszunk, a legjobb klubok és edzők ellen meccselünk, úgyhogy butaság lenne meghúzni a vészféket és kiszállni valahol félúton – mondta a magyar szakember, akit másodedzői feladatairól is faggattak. – Ezt nagyon sokan kérdezik tőlem, hogy mi pontosan a szerepem a csapatnál. Mindent együtt csinálunk az edzéstervezéstől kezdve a keret kialakításán keresztül, az ellenfél feltérképezéséig, a mérkőzéseink elemzéséig. Összeülünk egy kis csoportban, és folyamatosan együtt élünk és dolgozunk, amikor az edzőközpontban vagyunk. A mérkőzéseken is együtt beszéljük meg a látottakat, együtt meséljük el a félidőben a tapasztalatainkat, ezeken próbálunk esetleg változtatni. Mindig a menedzseré az utolsó szó, de a folyamatokat mindig közösen beszéljük meg, úgyhogy mindig mindenről elmondhatom a véleményemet. De mindig a vezetőedző, Thomas Tuchel az, aki a végső döntést meghozza.”

A Chelsea hét forduló után élen áll a Premier League-ben, amelyben szombaton az újonc Brentfordhoz látogat.

ANGOL PREMIER LEAGUE
8. FORDULÓ
18.30: Brentford–Chelsea (Tv: Spíler1)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!