A felnőtt és a korosztályos válogatottak tétmérkőzései miatti szünetet követően, vasárnap újra teljes fordulót rendeznek a Merkantil Bank Ligában. Pályára lép az NB II-es listavezető Szombathelyi Haladás is.

A haladas.hu meccs előtti esélylatolgatásából kiderül, hogy a Lipcsei Péter vezette sárga-feketék 17 rúgott és 23 kapott góllal, 12 ponttal a 15. helyen tanyáznak. A soroksáriak rosszul kezdték a bajnokságot, első győzelmüket csak a hetedik fordulóban aratták. Viszont – leszámítva a kecskeméti 5-2-es vereségüket – szoros meccseket játszanak, legtöbb mérkőzésükön egy góllal nyernek vagy éppen veszítenek. Legutóbb a sereghajtó Tiszakécske vendégeként 3-2-re győztek. Mivel a Soroksár az FTC fiókcsapata, több, korábbi és jelenlegi ferencvárosi futballista is található a keretben. Így Korozmán, Szerető, vagy az egykoron a zöld-fehéreket erősítő Gyömbér. De Lovrencsics Balázs, Gengeliczki, Hudák neve is ismerősen csenghet. Legeredményesebb játékosuk az elmúlt szezonban az akkor még NB I-es Budafokban futballozó Lőrinczy Attila, 5 találattal.

A Haladás veretlenül vezeti a bajnokságot, a vasiak 11 meccsen hét győzelmet és négy döntetlent gyűjtöttek be és csupán három gólt kaptak. A szombathelyiek stabil, jól szervezett játékot nyújtanak meccsről meccsre, cseppet sem véletlen az első helyük. Ezúttal is a Haladás a meccs esélyese. A legutóbbi bajnokságban a Haladás Szombathelyen 1-0-ra győzött, míg Soroksáron elképesztően peches, 2-1-re vereséget szenvedett.

A zöld-fehérek tehát jó formában, veretlenül várják a soroksári meccset, amelynek esélyeiről a Hali vezetőedzőjét kérdeztük.

– Az elmúlt két hétben azon dolgoztunk, hogy az előttünk levő kihívásokat minél sikeresebben legyőzzük. Az edzéseket csapatépítő programokkal törtük meg, ezeken mindenki nagyon jól érezte magát. Szeretnénk folytatni jó sorozatunkat, ezért ma is a 3 pont a kitűzött célunk. Az ellenfelünk jó futballt játszó csapat, szeretik, ha sokat birtokolják a labdát. Nekünk ezt meg kell akadályoznunk. Bátran, agresszívan, célratörően kell játszanunk a győzelem megszerzése érdekében – fogalmazott érdeklődésünkre a Hali mestere.

 

A 13 órakor kezdődő Soroksár SC – Szombathelyi Haladás meccset nálunk tekintheted meg élőben!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!