Már a 9. fordulót rendezték csütörtökön a férfi élvonalbeli futsal bajnokságban. A címvédő Haladás VSE együttesének a kiesőhelyen álló, újoncként szereplő TFSE látogatott a vasi megyeszékhelyre. A fővárosi alakulat korábban az Újpest és a Kistarcsa alakulatát győzte le, ugyanakkor a nagyobb csapatokkal szemben csak tisztes helytállásra futotta erejükből.

Az első félidőben is a várt elképzelések szerint alakultak, hiszen a hazai gárda a labdatartás mellett támadólag léptek fel, ezzel szemben a vendégek megszállták saját térfelüket és a brazil légiósok által vezetett kontáival próbáltak zavart okozni. A Hali bár többet tett a vezetés megszerzéséért, rendkívül jól zárt a fővárosi retesz, így viszonylag sokat kellett várni az első találatra.

Hajmási a negyedik percben még egy szabálytalanság miatt érvénytelen gólt szerzett, de a félidő közepén sarokkal mattolta a TFSE csapatát. A szünet előtt felbátorodott a fővárosi együttes és átmenetileg egalizáltak is. Hogy szombathelyi előnnyel vonulhasson öltözőba mindkét alakulat, arról az 20. percben Luiggi Longo gondoskodott a szurkolók legnagyobb örömére.

A második félidőben aztán magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Haladás és már nemcsak minősében, hanem mennyiségben is meglátszott az eredményjelzőn. Gyorsan növelte a különbséget a Hali, amire csak két gól érkezett válaszként. Sipos, Longo, Szalmás, Bartha és Dróth is betalált alig nyolc perc leforgása alatt. Ezzel el is döntötték a lényegi kérdéseket.

A TFSE viszont nem adta fel és próbálta kozmetikázni az eredményt, ami sikerült is, de ez csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő. Sikerével továbbra is menetel a Haladás és címvédőhöz méltó játékkal tudta el az első kört az alapszakaszban. A következő lépcsőfok viszont a Bajnokok Ligája lesz, amelyre Máltán kerül sor október utolsó napjaiban.

Haladás VSE – TFSE-BESTRONG 7-3 (1-1)

Haladás: Alasztics M. – Luiggi Longo, Sipos G., Dávid R., Rezala.
Csere: Gyimesi M., Homlok L. – Kovács M., Szalmás Z., Hajmási M., Dróth Z., Vatamaniuc-Bartha D., Gerencsér A., Vas Á.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Hajmási (13′), Luiggi Longo (20′, 25′), Sipos G. (25′), Vatamaniuc-Bartha D. (31′), Szalmás Z. (32′), Dróth Z. (33′) illetve Szabó Zs. (18′), Kulik (33′), Sóvári B. (36′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!