Kiváló szezont fut eddig a Haladás VSE, amely címvédőként kezdte meg a 2021/2022-es bajnoki szezont. Bár az első mérkőzést még elveszítette Juan Ramon Calvo Rodrigeuez, de az azóta lejátszott valamennyi találkozóját megnyerték a zöld-fehérek és így jókora előnnyel vezetik a férfi NB I-es futsal taballát. Hasonlóan eredményes a nemzetközi porondon az együttes.

A Bajnokok Ligája előselejtezőjét is könnyedén vették a szombathelyi futsalosok és a héten már Máltán kell helyt állniuk. A koronavírus-járvány és az egészségügyi előírások figyelembe vételével az UEFA úgy rendelkezett, hogy buborék-rendszerben, egy helyszínen bonyolítják le az adott csoportmérkőzéseket. Nincs ezzel másként a Haladást érintő kvartett sem.

A B-ág 5. csoportjában helyet kapó szombathelyiek mellett a hazai színeket képviselő Luxol St. Andrews, a lengyel Bielsko-Biała és a svéd Hammarby küzd meg egymással. Mivel az elitkörbe csak a legjobbak juthatnak, így a legjobb formájára lesz szükség a Haladás játékosainak, hiszen csak a B-ág csoportelsői folytathatják a küzdelmet a 16 között.

Meglehetősen sűrű lesz a menetrend is, hiszen szerdán a máltai, csütörtökön a lengyel, míg pénteken a svéd alakulattal mérkőzik meg a magyar bajnok. Kisebb-nagyobb sérülések nehezítették a felkészülést, de Juan Ramon Calvo Rodriguez vezetőedző elmondta, hogy tanítványai nagyon jól szerepeltek az idény során és képesnek érzi csapatát a továbbjutásra is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!