Ahogy korábban beszámoltunk róla, a magyar élvonalbeli futsal-bajnokság főszereplője, címvédője kiválóan szerepel. A Haladás VSE alakulata magabiztosan áll az NB I-es tabella élén, ráadásul a Bajnokok Ligája előselejtezőjét megnyerve jutott a főtáblára, ahol a B-ág 5. csoportjába került. A héten pedig erre a tornára kerül sor Máltán.

Szerdán – a nyitónapon – egyből a házigazdával a Luxol St. Andrews gárdájábal találkozott Juan Ramon Calvo Rodriguez alakulata. Dróth révén már az első percben szabadrúgásból veszélyeztettek a szombathelyiek, majd három perccel később a válogatott támadó bevette a máltai kaput. Henrique Diniz, majd Luiggi Longo is megvillant a félidő derekán, növelve a különbséget.

Nagy rohamozásba kezdett a St. Andrews és sikerült is felzárkózniuk, de hiába. Henrique Diniz ismét betalált, majd Gyimesi hárított egy kisbüntetőt. A második félidőre visszább vonta a sorait a Haladás, de a biztos védekezésből több ellentámadást is vezettek és a találkozó végéig magabiztossá vált a különbség. Az első felvonást így megérdemelten nyerték a szombathelyiek.

Haladás VSE – Luxol St. Andrews (MLT) 6-2 (4-2)

Haladás: Alasztics – Luiggi Longo, Sipos G., Dávid R., Henrique Diniz
Csere: Gyimesi, Homlok – Kovács M., Hajmási M., Dróth Z., Vatamaniuc-Bartha D., Gerencsér A., Rezala, Vas Á.
Vezetőedző: Juan Ramon Calo Rodriguez

Gólszerző: Dróth Z. (4′, 24′), Henrique Diniz (7′, 18′), Luiggi Longo (8′, 30′) illetve Vevé (10′), Maikinho (13′)

***

Jóval nehezebb találkozó várt a Haladás VSE-re a buborék rendszerben lebonyolított BL-csoportkör második napján, hiszen a lengyel válogatott alapembereire épült Bielsko-Biala gárdája következett a sorban, ráadásul ők a svéd csapatot lépték le 7-2-re. Nem véletlenül, hogy erre az összecsapásra készült mindkét gárda leginkább, hiszen az előzetes információk szerint ez a két alakulat esélyes a továbbjutásra.

Sokkal kiegyensúlyozottabb találkozót játszott a lengyel és a magyar bajnok egymással. Felesleges kockázatot egyik oldal sem vállalt, ennek ellenére helyzeteket szép számmal dolgoztak ki a játékosok. Az első félidő hajrájához közeledve megszerezte a vezetést a vasi alakulat Sipos révén. A szünetig bár próbálkozott a lengyel együttes, egyenlítenie nem sikerült.

Ez a második félidőben sem valósult meg, hiszen Dróth kiváló formában játszott és eredményességben is megmutatkozott. Három gólra csak egy lengyel találat volt a válasz a 30. perc kezdetén, ekkor még úgy tűnt, hogy sima lesz ez az összecsapás is. Azonban a Bielsko-Biala futsalosai minden követ megmozgattak a fordításért. Másfél perc alatt egyetlen gólra zárkóztak fel.

Hiába azonban a taktikai váltás és a nagy nyomás, kiválóan védekezett a Haladás. Az utolsó percekig koncentrálva, kiváló játékot mutatva a második mérkőzését is megnyerték a szombathelyiek, akik már az utolsó, svédek elleni meccs eredményétől függetlenül továbbjutottak a csoportból!

Haladás VSE – Record Bielsko-Biala (POL) 4-3

Haladás: Alasztics – Hajmási M., Dávid R., Dróth Z., Vas Á.
Csere: Gyimesi, Homlok – Kovács M., Luiggi Longo, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Gerencsér A., Rezala, Henrique Diniz.
Vezetőedző: Juan Ramon Calo Rodriguez

Gólszerző: Sipos G (17′), Dróth Z. (27′, 30′), Vas Á. (30′) illetve Budniak (28′), Kubik (32′), Biel (33′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!