Ahogy beszámoltunk róla, hatalmas csatában diadalmaskodott a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület a budapesti Semmelweis Egyetem ellen. A MEFOB kiírás második fordulójában megrendezett rangadón két olyan együttes találkozott a vasi megyeszékhelyen, amely vereséggel kezdte a bajnokságot, de feltett szándékuk volt javítani. Ez végül a szombathelyiek számára sikerült.

Igaz, nem adták olcsón a győzelemet, hiszen Szabó László együttese bár jól kezdte az összecsapást, a vendégek átvették az irányítást. Sőt a vezetést is megszerezték. Erre viszont jól reagált a vasi kispad, mert cserékkel és szerkezet váltással próbálták újra ritmust fogni. Ez pedig kiválóan sikerült, hiszen a második félidőben végig vezetve megérdemelt győzelmet aratott a SzoESE.

A születésnapját ünneplő Szabó László vezetőedző szerint a védekezések közti különbségek döntötték el a találkozót. A szakvezető kiemelte azt is, hogy egymásért küzdöttek a lányok, amely a későbbiek során még sokat érhet. A mezőny legeredményesebb játékosa, egyben hőse Balogh Viktória volt, aki távolról és közelről is szórta a pontokat, 22 egységnél állt meg a játékos. Véleménye megegyezett a vezetőedzőjével és szerinte is a csapatvédekezés döntötte el az összecsapást.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!