Tovább tart a magyar bajnok csapat, a Haladás VSE menetelése a nemzetközi kupaporondon. Az előselejtező sikereit követően a B-ág 5. csoportjába került szombathelyiek Máltán már az egyenes kiesési szakaszba kerülést célozták meg. Helyzetüket nehezítette, hogy erről az ágról csak a csoportok győztesei juthatnak a 16 közé, amely nem ígérkezett könnyű feladatnak.

A máltai tornán négy nap alatt három meccset játszott valamennyi együttes, az eredmények ismeretében pedig hatalmas elismerés illeti a szombathelyi különítményt. A házigazda csapat mellett a lengyel bajnokot is legyőzték Dróth Zoltánék, aki a svéd Hammarby ellen már tét nélküli derbit játszhattak. Az eredmények ugyanis a Haladás csoportelsőségét jelentették.

Ennek megfelelően Juan Ramon Calvo Rodriguez valamennyi játékosának bizonyítási lehetőséget adott. A fiatalok pedig éltek is a kínálkozó alkalommal és minden csapatrészben riválisuk feje fölé nőttek. Ez kifejezetten bíztató jel a következő mérkőzések előtt, hogy a tavalyi évben bizonyító saját nevelésű futsalosokra is lehet számítani hosszabb távon.

Az első félidőben Luiggi Longo mellett Vas Ádám és Vatamaniuc-Bartha is betalált, amire Al Maliki felelt egy góllal. A térfélcsere után pedig gólzáporos játékrészt kerekítettek a főszereplők. A Haladás győzeleme viszont egyetlen pillanatig nem forgott veszélyben, megérdemelten, hibátlan teljesítménnyel várhatják a zöld-fehérek a legjobb 16-os főtáblát…

Hammarby (Swe) – Haladás VSE 4-6 (1-3)

Haladás: Gyimesi – Kovács M., Hajmási M., Vatamaniuc-Bartha D., Henrique Diniz
Csere: Alasztics, Homlok – Luiggi Longo, Dróth Z., Dávid R., Gerencsér A., Rezala, Vas Á.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Al Maliki (20′), Gerencsér (öngól – 23′), Makolli (26′), Homquist (31′) illetve Vatamaniuc-Bartha D. (17′), Luiggi Longo (18′), Vas Á. (18′), Hajmási (21′), Kovács M. (22′), Gerencsér (24′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!