Október utolsó hétvégéjén, hazai környezetben bizonyított az Egis Körmend együttese. A piros-feketék kisebb hullámvölgy után talált vissza a győzelmi ösvényre, amelyet a Pécsi VSK két vállra fektetésével alapozta meg. A kiváló találkozót 84-71-re nyerték meg Ferencz Csabáék és szükség is volt a sikerre, hiszen nem akartak lemaradni a vasi kosarasok az élcsapatok mögött.

November első hétvégén pedig folytathatja remeklését a körmendi együttes, bár ezúttal jóval nehezebb dolga lesz, amit a tabellán elfoglalt helyezések sugallnak. Az Alba Fehérvár kerete ugyanis a nyáron átalakult, de nem lehet azt mondani, hogy meggyengültek volna. Az eredményességükről ugyanez viszont nem mondható el, hiszen többször botlattak is a szezon elején.

A Vojvoda nevével fémjelzett Fejér megyeiek a Falco, a DEAC, a Pécs, a Kecskemét és a Szolnok előtt is fejet kellett hajtania. INtő jel ugyanakkor, hogy a legutóbbi két mérkőzésén már játékban is hatalmasat fejlődtek. Ráadásul a Körmendhez hasonlóan győztes meccset (Sopronban győzött az Alba – a szerk.) követően várják a 9. fordulóban megrendezendő találkozót.

Egy komoly hiányzója biztosan lesz a vasi piros-feketéknek, hiszen néhány napja megműtötték a legutóbbi szezonban parádézó Mócsán Bálintot, aki szép lassan megkezdi rehabilitációját is. Kisebb sérülések, betegségek nehezítették a körmendiek munkáját az elmúlt napokban, de egyet biztosra vehetünk: győzelmi szándékkal utaznak Székesfehérvárra.

Alba Fehérvár – Egis Körmend
2021. november 6. – 18:00
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!