Egy rendkívül nehéz mérkőzés várt a Szombathelyi Haladás együttesére, amely a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában a Csákvár csapatát fogadta. Meglehetősen csalóka a tabellán elfoglalt helyezése a vendégeknek, hiszen bár 14 pontjával csak a 17. helyen állnak. Ugyanakkor az elmúlt hetek során legyőzték a Dorog és a Szeged gárdáját is, amely intő jel lehet a vasiak számára.

A Szombathelyi Haladás számára azért is volt fontos ez a derbi, mert megfelelő forgatókönyv esetén vissza állhatnak a tabella élére. Ilyen menetelésben aligha reménykedtek a szurkolók a szezon elején. Az eredményesen befejezett támadások tekintetében viszont előre kellett lépnie a zöld-fehéreknek, hiszen 14 meccs során csak 15 gólt jegyeztek.

Hogy mennyire komolyan vették a meccset a hazai labdarúgók jól mutatja, hogy már a 3. percben megszerezték a vezetést is. Egy eladott labda után Tóth Milán csinált egy szép cselt, majd 17 méterről tekert a hosszú sarokba. A vezetés megszerzése után kicsit visszavette sorait a vasi alakulat, így a Csákvár is szervezett néhány ellentámadást.

Aztán a játékrész közepén megvillant ismét a Hali és nőtt a különbség is. Horváth Rajmund beadását Csilus elé paskolta a kapus, a középpályás első löketét még hárítani tudta, másodjára viszont már nem hibázott a játékmester. Nem állt le a Haladás és a szünet előtt megtoldotta Horváth Rajmund közeli gólja révén a különbséget és lényegében eldöntötte a találkozót a vasi gárda.

A második félidő kezdetén egy kapu előtti kavarodás végén szépített a Csákvár, de ez nem változtatott a játék képén. A Szombathelyi Haladás akarata érvényesült, amely bár többször visszazárt a saját térfelére, de nem adta fel a támadások építését sem. A labda legtöbbször a hazai lábakon pattogott és arra figyeltek a vasi játékosok, hogy többször ne kapituláljon a hátvédsor.

A végeredményt a találkozó 86. percében állította be a vasi együttes. Egy labdaszerzés után Szíjártó adott középre, Csilus ajtó-ablak helyzetbe került és kilőtte a kapu jobb sarkát, ezzel beállítva a 4-1-es állást. Ezzel a sikerével pedig ismét visszaállt a tabella élére a szombathelyi alakulat, amely a meccset végig kontrollálta és megérdemelt győzelmet arattak.

Szombathelyi Haladás – Aquital FC Csákvár 4-1 (3-0)

Haladás: Rózsa – Kállai K. (Romic), Mocsi A., Németh M., Bosnjak P. – Doktorics Á. (Debreceni), Holdampf, Csilus (Hegedűs), Kiss B. – Tóth M. (Monori), Horváth R. (Szíjártó)
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Tóth M (3′), Csilus T. (25′, 86′), Horváth R. (34′) illetve Kártik (47′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!