Meglehetősen tartalékos összeállításban – összesen hét mezőnyjátékossal – utazott Veszprémbe a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabdázói. Az NB II – “A” csoportjában érdekelt vasi lányok az előző idénben jól szereplő VESC otthonába szerepeltek és szerették volna megszerezni első győzelmüket. Sokkal nehezebben indult ennek fényében a derbi.

Talán a hosszú utazás vagy a szokatlan időpont zavarta meg a vendégeket, de több apró hibának eredményeként nagyon szoros volt az első és a második szett is. Ugyanakkor az előbbi végén a vasi, az utóbbinál viszont a hazaiak örülhettek. 1-1-es állásnál viszont már csak a szombathelyiek akarata érvényesült. Nyitás-fogadásnál és a háló közelében is feljavultak a vendégek.

Bár a harmadik játszmánál is szorosan alakult a vége, de ekkor már a SzoESE nem hagyott kétséget arról, hogy ki a jobb. A mindent eldöntő szett során pedig már a veszprémiek a fáradtsággal is meg kellett küzdeniük, ami tovább rontotta az esélyeiket. A találkozót végül szűk másfél óra alatt nyerte meg – teljesen megérdemelten – a vendég együttes.

VESC – SzoESE 1-3 (22, -19, 22, 14)

SzoESE: Bozzai P., Lakatos R., Kiss L., Czillinger H., Szalai Cs., Tompek V., Halmosi N.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!