Egy rendkívül hosszú, ugyanakkor izgalmas szezon végéhez közeledik a versenynaptár a darts szakág sportolóinak számára. A legutóbbi hétvégén a versenyigazolással rendelkező felnőttek és gyerekek csapatbajnokságát rendezték meg a fővárosban. A koronavírus-járvány miatt a magyar szakszövetség döntésének értelmében a 2020/2021-es évadot összevonták és egy győztest hirdetnek.

A sorsolást követően két csoportra osztották a résztvevő csapatokat és csupán a legjobb négy-négy együttes jutott az egyenes kiesési szakaszba. A Szombathelyi Darts Clus Sportegyesület játékosai a csoportkör végén a negyedik helyet csípték meg, ami bár dicséretes eredménynek számít, mégis a lehető legnehezebb riválist kapták a Békéscsaba személyében. Már csak azért is, mert a viharsarkiak megnyerték saját kvartettjüket.

Békéscsabai DSE I. viszont nem tudott nagy ellenállást kifejteni a szombathelyiek ellen, így a vasi különítmény máris az elődöntőben találta magát, ahol a Szeged várt rájuk. Azonban az alföldi együttes sem tudta megállítani a vasi fiatalok által alkotott magot, óriási csata végén a döntőbe került a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület. A történelmi csapatbajnoki aranyéremért viszont a Kecskemétet is le kellett győzni.

A Hírös Hunok DC egyesületben ráadásul több, nagy rutinnal rendelkező játékos volt, míg a szombathelyiek keretének átlagéletkora alig 26 év volt. A két nyert játszmáig tartó meccset végül Borbély András győzelmet érő kiszállója döntött el és ezzel hatalmas tettet hajtott végre a vasi alakulat, amely rendkívüli játékkal kirukkolva lépett fela dobogó legfelsőbb fokára – nem érdemtelenül!

A SZDCSE színeiben nyilat ragadott játékosok közül többen a korábbi fordulókban és a döntőben is pályára léptek, így valamennyi játékosnak jár a gratuláció: Kozmor József, Kámán Lehel, Németh Albert, Csóka András, Budavári Zsombor, Dobos Dávid, Ágoston Károly, Borbély András

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!