A hétvége során az utolsó előtti őszi fordulót rendezték meg a Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. Ahogy azt már megszokhattuk, rangadó is akadt a 14. játéknapon, amely után roppant szorosan alakult a tabella.

Kezdjük az alsóházzal, hisz itt is történtek mozgolódások: hazai pályán a 92. percben egyenlített, ezzel tartott otthon pontot a Vasvár együttese, ám ez előrelépést a tabellán nem jelentett számukra, hisz a Szentgotthárd hatalmas meglepetést okozva legyőzte a Sárvár együttesét. Úgy tűnt tehát, hogy a forduló vesztese az Egyházasrádóc lehet, hisz a sereghajtó egy közvetlen riválisától kapott ki, a Kőszeg nyerte az alsóházi rangadót. A problémáik ráadásul tovább nőttek, hisz a gyenge formában lévő körmendiek is megtáltosodtak a hétvégén, hazai pályán sikerült fölényes sikert aratniuk a Lukácsháza ellen.

Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a Haladás-Zanat csapata, akik ezúttal hiába vezettek Rábapatyon, végül pont nélkül kellett hazautazniuk. A patyiak győzelmükkel megcélozták a tabella első felét.

A múltheti, kőszegi pontvesztését követően a Jánosháza elleni szomszédvári rangadón újra a győzelemért futott ki hazai pályán a Celldömölk. A két együttes találkozója mindig sok feszültséget és izgalmat tartogat magában, amely ezúttal sem volt másképp. Az első játékrész több hazai lehetőséget hozott, ám a vezetést egy elképesztő öngóllal sikerült megszereznie a Celldömölknek: a vendégek rutinos középhátvédje nemes egyszerűséggel beívelte a saját kapujába a labdát a kifutó kapus felett, nem értették meg egymást ebben a helyzetben a jánosháziak. Ez a gól természetesen megfogta őket, a hazaiak pedig ezt kihasználva támadólag léptek fel a második etapban is, sikerült is tovább növelniük az előnyüket. Az utolsó 30 percben aztán további helyzeteket alakított ki a Celldömölk, a nagyot küzdő jánosháziak előtt nem sok lehetőség akadt, egy ízben kellett a hazai kapusnak hárítani, amely után a kipattanóból közvetlen közelről leadott fejes fölé szállt, ez volt a Jánosháza legnagyobb helyzete az est folyamán. Végül tehát megérdemelt hazai siker született, amellyel a forduló nyertesének mondhatta magát a Celldömölk, hisz a riválisok meccsei mind kedvezően alakultak számukra.

A Király és a Vép ütközete egyértelműen a 14. játéknap legnagyobb rangadójaként lett számon tartva, és a két gárda nem is okozott csalódást. Az összecsapás elején mindkét oldalon egy szabadrúgás után alakult ki veszély, majd az első játékrész közepe tájékán vezetéshez jutott a szombathelyi csapat. Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, a Vép a 29. minutumban egyenlített, majd még a félidő lefújása előtt át is vette a vezetést, a kilépő vépi támadót csak szabálytalanul tudta megállítani a kimozduló kapus, a megítélt büntetőt pedig magabiztosan értékesítették is a vendégek. Ezt követően mindkét oldalon akadtak további lehetőségek, volt kapufa, volt kimaradt ziccer, de újabb gól csak az 59. percben született, amikor is a hazaiak már mindent egy lapra feltéve támadtak, és egy beadást követően egy szép fejessel sikerült egalizálniuk. A hajrában több helyzete akadt a szombathelyieknek, ám több gól már nem született, így végül igazságos pontosztozkodással zártak a felek. A Király SE továbbra is őrzi veretlenségét, és két pontos előnnyel vezeti a tabellát a Celldömölk előtt.

Fordult a kocka a szezon elejéhez képest az újoncok tekintetében, hisz míg akkor a Táplán gyengélkedett, most épp ők azok, akik a legszebb napjaikat élik, ezúttal idegenben sikerült egy gólos sikert aratniuk.

TABELLA

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!