A legutóbbi hétvégén egy érdekes és izgalmas programmal csalogatta a sportbarátokat a Szombathelyi Asztalitenisz Kör. A vasi egyesület jogelődjét még az 1990-as évek derekán alapították és több nagy sikert értek el egyéniben és csapatversenyekben is. Ráadásul hosszú idő után új otthonra leltek a Szent László király utcában, az egykori EPCOS telephelyén lévő csarokban.

Az átadásra márfél éve került sor és azóta belakta az egyesület a létesítményt, amelynek kapuit a legutóbbi hétvégén szélesre tárta az érdeklődők számára. Szarka Tibor, a SZAK elnöke elárulta, hogy nemcsak a sportág és a mozgás népszerűsítése volt a cél, hanem az egyesületet és a csarnokot is megismerjék mindazok, akik eddig nem ismerték a vasi együttest.

Az egész napos rendezvényen elméleti ismeretek bővítése mellett számot adhatott bárki gyakorlati tudásáról is. Ráadásul az asztalitenisz népszerűségének köszönhetően szép számmal érkeztek sportbarátok. Hogy mennyire kortalan sportról van szó, jól mutatta, hogy az asztalok mögött fiatalok és idősek is ütőt ragadtak – gyakorlás és kemény csata céljából.

A legidősebb korosztály képviselő pedig a pálya széléről nézték a ping-pongozókat és együtt elevenítették fel a múltban nagy sikereket elérő szombathelyi versenyzőket. Akadt belőlük jó néhány! Egy biztos, ez a nyílt nap kiváló visszaigazolás volt az egyesület számára, hogy milyen remek kezdeményezésről van szó, így bizonyára hamarosan ismét sor kerülhet hasonló programra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!