Remekül kezdte a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokságot a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarasai. A vasi alakulat öt megnyert találkozót követően a TFSE ellen veszítette el veretlenségét, így joggal szerettek volna javítani soron következő, hazai mérkőzésén. Az ellenfél a fővárosi Semmelweis Egyetem volt, amely meglepetésre készült.

A két csapat tervei közül a vasi alakulat számításai váltak valóra, akik a feldobást követően egyből magukhoz is ragadták az irányítást. Schveighoffer pontjaival gyorsan meglépett a SzoESE és tíz pontos előnyre tett szert. Bár a vendégek igyekeztek kozmetikázni az eredményen, ez csak átmeneti volt. A fővárosi alakulat Jankó pazar formájára épített.

Csapatszinten viszont a SzoESE muzsikált jobban: védekezésben és támadásban is ellenfele fölé nőtt. A nagyszünetben már 17 pontos volt a különbség, a java viszont ezután jött. Vicze és Horváth remekül mozgatták a társakat, ha pedig a helyzet úgy kívánta, akkor a befejezést is megoldották. A harmadik negyedben végleg el is dőlt a találkozó, pontot téve minden nyitott kérdésre.

Az utolsó negyedben valamennyi játékosának lehetőséget adott Kéri Péter, a fiatal kosarasok pedig éltek is a bizalommal. Az utolsó percekben két kérdés maradt nyitott: mekkora lesz a mérkőzés végén a különbség és vajon eléri-e a száz dobott pontot a SzoESE. A 100-65-ös végeredményt végül Vicze büntetője állította be és ezzel a győzelemmel megszilárdította második helyét a tabellán a vasi alakulat.

SzoESE – Semmelweis Egyetem 100-65 (19-12, 27-17, 31-19, 23-17)

SzoESE: Horváth Cs. 21/3, Kiss M. 12/6, Vicze K. 20/3, Oroszi V. 5, Schveighoffer P. 18/6.
Csere: Monek M. 11/9, Schöll R. 8, Frisnyák D. 5, Papp B. -, Novák M. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

A Semmelweis Egyetem legeredményesebb játékosai: Jankó Á. 29/15, Vámosi B. 16.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!