A múlt hét szombatján ismét kilépett a nemzetközi porondra a Répcelaki SE tekecsapata, a Kiss Zsolt edző által dirigált különítmény pedig ezúttal a Bajnok Ligája aktuális kiírásának első körében az olasz KK Neumarkt vendégeként lépett pályára.

A repcelakisport.hu írása alapján megtudtuk, hogy 16 csapatot felvonultató elitliga egyik kiemelkedő együttese a Neumarkt, a gárdát erősíti többek között a korábbi világrekorder Kiss Tamás, illetve a nem hivatalos világcsúcsot, azaz minden idők legjobb eredményét, 771 (!) fát jegyző szerb Zavarko Vilmos is, így érthető módon ők voltak a találkozó esélyesei.

A nyitó körben a hazaiak egyből bedobták Zavarkot, illetve Georg Righit, velük szemben pedig Horváth Zoltán, valamint Bóka Róbert próbálta felvenni a kesztyűt magyar részről. Zavarko ezúttal is ihletett formában gurított a kiváló pályán, meg sem állt 674 egységig, így hibába teljesített nagyon jól Horváth, és gurított 632 fát, az első pont a Neumarkt csapatánál landolt. Ezzel párhuzamosan Bóka Róbert erejéből a tisztes helytállásra futotta (569-607 a Répcelak szemszögéből), így azonnal 2-0-ás, 80 fás előnyre tettek szert az hazaiak.

A második körben tovább folytatta a Neumarkt, Florian Thaler (674 fa) és Wolfgang Blaas (630 fa) is kiválóan gurított, így hiába teljesített elismerést érdemlően Bíró Patrik (613 fa), valamint ifj. Móricz Zoltán csapatkapitány (638 fa), mindössze utóbbi játékos zárt csak pontszerzéssel.

A záró körnek 133 fás hazai előnnyel futottak neki a csapatok. Az olaszok azonban a megnyugtató előny birtokában is folytatták remeklésüket: Kiss Tamás 682-, Armin Egger pedig 634 fát ütött, így a Répcelakiak záró duója, Molnár Pál (596 fa), illetve Tóth Áron (557 fa) már nem tudott újabb pontot szerezni.

Forrás: repcelakisport.hu

A KK Neumarkt ezzel 7-1-es (3901-3605) győzelmet aratott, ráadásul új csapatpályacsúcsot is elértek, ezek tudatában pedig magabiztosan várhatják a december 11-én, 13 órakor megrendezésre kerülő répcelaki visszavágót.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!