Nem ígérkezett a Haladás fakó-csapatának könnyed kiruccanásnak a dunaújvárosi fellépés. Mikulás napján megrendezett összecsapáson ugyanis nagyon foghíjas kerettel utazott el a vasi együttes, amely a szezon során kiválóan játszott. Ugyanakkor az elsőosztályban szereplő alakulat sorozatterhelés az NB II. nyugati csoportjában érintett együttest is érintette.

Az elmúlt esztendőkben meghatározó szerepet töltött be a honi futsal térképén a Dunaújváros, amely a COVID miatt elveszítette névadó szponzorát, így közel állt a megszűnéshez. Azóta viszont stabilizálódott a helyzetük és jelenleg a másodosztályú tagságuk megőrzésén dolgoznak. Hogy mennyire jól sikerült ezt megvalósítaniuk, a szombathelyiek elleni derbin megtapasztalhatták a szurkolók is.

Kifejezetten élvezetes, sok helyzetet hozott az első félidő, ugyanakkor arra mindkét együttes ügyelt, hogy biztos védekezését ne adja fel. Elég volt azonban egyetlen megingás a vendégek részéről, máris megszerezte a vezetést a Dunaújváros. Bár a Hali csikócsapata mindent megtett az egyenlítését, a szünet után kettőre növelte előnyét a házigazda.

Nem szegte kedvét a különbség a vendég játékosoknak és a rutinos Vidák Balázs vezérletével három perc leforgása alatt sikerült egyenlítenie a vasi alakulatnak. Hiába a feltámadás, mert a találkozót Danó döntötte el, ezzel megszerezve csapatának a három pontot. A Haladás VSE II. a vereség ellenére őrzi harmadik helyét, ugyanakkor rendkívül sűrű a mezőny.

Dunaújváros Futsal – Haladás VSE II. 3-2 (1-0)

Haladás: Németh K. – Kárász N., Knizs O., Puhr B., Vidák B.
Csere: Soronics G. – Horváth F., Kiss P., Horváth Z., Sodics Á.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Danó D. (7′, 34′), Kárász N. (öngól – 28′) illetve Knizs O. (30′), Vidák B. (33′)

Kiállítva: Lajos L. (Dunaújváros – 32′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!