Szerda este pótolta találkozóját az Egis Körmend, amelyet még a szezon elejéről kellett halasztaniuk. Ezúttal jó formában lévő Szeged látogatott a Rába-parti alakulat otthonába. Nehezítette a vasi kosarasok dolgát, hogy légióscsere is történt az elmúlt hetekben a keretben és a piros-feketék rendkívül hullámzó teljesítményre képesek.

Ennek a kettősségnek köszönhetően veszítették el a Sopron elleni derbit. Ezúttal hazai környzetben javítottak volna a megszerzett győzelmek számán. Gordon révén az első pontokat a körmendiek jegyezték, akik ezt követően jól őrizték előnyüket. Sőt, a kiváló védekezésnek eredményeként az első negyed hajrájára fokozatosan meglépett a Szedeák szorításából.

White nagyon élt a találkozón és mezőnymunkája mellett pontjaival is észrevétette magát. Nem igazán találta a vendég együttes a fogást a vasi piros-feketéken. Bár időkéréssel és cserékkel is próbálkoztak a szegediek, átmenetinek tűnt valamennyi megoldásuk. A nagyszünet előtt aztán megrázta magát a Szedeák, viszont a negyed végén Krivacsevics Márkó hűtötte le a kedélyeket.

A félidőben 9 egységgel állt jobban a házigazda, amely nem dobott extrán, ellenben hatékony védőmunkát mutattak be az első két etapban. Következett a harmadik felvonás, amelyet White palánkszaggató zsákolása nyitott. A jó rajt pedig könnyű folytatást hozott magával és a stabil védekezést nem feladva, a támadójáték során is tiszta dobóhelyzetig járatta a labdát a Körmend.

Krivacsevics dupláját követően Ferencz csuklója is bemelegedett és egy távoli triplával rombolta a vendégek önbizalmát. Az utolsó negyedre aztán elfogyott az ereje a szegedi együttesnek és tovább nőtt a különbség a két csapat között. A derbi végén már csak a különbség volt kérdéses.

Körben teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót az egész mérkőzés során bemutatott védőmunkájával, és a hatékony fogásaival. Ezzel megkezdte a felzárkózást a középmezőnybe a vasi piros-feketék alakulata.

Egis Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák 97-74 (26-17, 17-17, 29-22, 25-18)

Körmend: White 19/3, Stokes 19/12, Savic 13/6, Martinez 2, Gordon 12.
Csere: Krivacsevics 10, Ferencz 9/9, Henry 7/3, Durázi 3/3, Kiss M. 3/3, Kenéz -, Érsek -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!