Szabó Szebasztián negyedik lett 50 méter pillangón az Abu-Dzabiban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság hétfői versenynapján.

    A szám világcsúcsát (21.75) a brazil Nicholas Santosszal tartó magyar versenyző a vasárnapi elődöntőben 22.11 másodperces idejével egyetlen századdal bizonyult gyorsabbnak legnagyobb riválisánál, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) így az ő várható párharcukkal harangozta be hivatalos felületein a hétfői döntőket.
A fináléban Szabó nagyszerűen rajtolt, 0.57 másodperces reakcióideje kimagaslóan a legjobb volt, de már a fordulónál hátrányba került és lehetett látni, hogy nem lesz harcban a győzelemért. Végül 22.14 másodperces idővel negyedikként csapott célba. Az aranyérmet a 41 esztendős brazil ellenfele szerezte meg, ezzel az úszósport történetének első világbajnoka lett, aki betöltötte a 40. életévét.
Szabó novemberben a kazanyi Európa-bajnokságon három aranyat nyert, de közvetlenül a viadal után megfertőződött a koronavírussal, ami miatt két hetet ki kellett hagynia.

Eredmények:
férfi 50 méter pillangó, világbajnok:
————————————-
Nicholas Santos (Brazília) 21.93 másodperc
2. Dylan Carter (Trinidad és Tobago) 21.98
3. Matteo Rivolta (Olaszország) 22.02
4. SZABÓ SZEBASZTIÁN 22.14

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!