A Bajnokok Ligája (Basketball Champions League) ,D’ jelű csoportjának első helyén tanyázó szombathelyiek a már biztosan a kvartett 3. helyén végző VEF Riga együttesét látja ma este vendégül. Az október 20-i rigai meccsen 74-80-ra győzött a Falco.

A csoportelsőségről is döntő összecsapás tétje, hogy a magyar bajnok tükörsimán, egyenes ágon megy-e tovább vagy egy esetleges vereséggel további mérkőzéseket kell játszania a legjobb 16 közé jutás érdekében. A szombathelyi meccsel párhuzamosan Nutribullet Treviso – AEK Athen meccset rendeznek.

A Riga az utolsó hat idegenbeli BL-meccsét elveszítette, egyik legjobbjuk, Jalen Riley az utóbbi 5 BL-összecsapáson 3 alkalommal is 17 pont felett átlagolt, érdemes lesz tehát odafigyelni rá.

Az esti meccs előtt a Falco mestere a klub küözösségi oldalának nyilatkozott az esélyekről. – Tudjuk, hogy a Riga jó csapat, legfőbb erősségük a pontos kinti dobásaik, ezért leginkább ezeket kell majd semlegesítenünk. Nem lesz könnyű dolgunk, de kielemeztük a rigai meccset és tudjuk, hogy nagy lehetőség előtt állunk, klubtörténelmet írhatunk, ha győzünk! Mindenki rendelkezésre áll, Perl Zoltán is felépült. Mellette nagy szükségünk lesz szurkolóink segítségére is, bízom benne, hogy nagy erőkkel támogatnak majd bennünket – fogalmazott Milos Konakov.

A Falco – Riga BL-meccsen 20 órakor dobják fel a labdát. 

A sárga-feketék közleménye szerint a BL-mérkőzésre a már megszokott főbejáraton kívül, egy új bejáratot is megnyitnak a gyorsabb beléptetés érdekében. Bérlettel és online jeggyel érkező szurkolóinknak a sportolói bejárat mellett található “rámpán” is lesz lehetőség bejutni a csarnok területére.

Vélhetően telt ház lesz, ezért a klubvezetés arra kéri a szurkolókat, hogy lehetőleg érkezzenek időben, illetve a bejárathoz érve, készítsék ki a védettségi igazolványt/applikációt, fényképes igazolványt, ezzel is gördülékenyebbé téve a bejutást.

A hatályban lévő intézkedések alapján a mérkőzésen KÖTELEZŐ a maszkviselés! A Falco egy kis meglepetéssel is készül, ezért aztán érdemes időben érkezni, mert az első 200 szurkoló ajándék falcós maszkot kap!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!