Szombathely Megyei Jogú Várossal és a Szombathelyi Szabadidősport Szövetséggel kötött megállapodásunk értelmében – a járvány miatti 1 év szünet után – idén is mi közvetíthetjük a Szilveszter Kupa végső küzdelmeit.

Ismeretes, hogy az öregfiúk, női és nyílt amatőr kategóriákban kiírt mérkőzések december 27-én kezdődnek és 30-án délután a finálékkal zárulnak.

A szervezők külön felhívták a nevezők figyelmét arra, hogy a torna során egy játékos kategórián belül csak egy csapatban szerepelhet, az öregfiúk kategóriába pedig a 2021. évben, – a mérkőzések időpontjáig – a 40. életévüket betöltött játékosok, illetve csapatonként 2 fő a 35. életévét betöltött játékos nevezhető.

Érdekesség, hogy a nyílt amatőr kategóriában a magyar nagypályás és futsal (regionális) bajnokság NB III. osztályáig, illetve az osztrák bajnokság Regional liga osztályáig bezárólag szereplő játékosok vehetnek részt. Az NB I és NB II nagypályás, illetve az I. és II. osztályú futsal bajnokságban, valamint a külföldi I. és II. osztályú csapatokban igazolt felnőtt és utánpótlás játékosokból 3 fő nevezhető és szerepelhet megkötés nélkül.
(Fentiek a 2021/2022-as bajnoki szezonra vonatkoztatva értendők.)
Az öregfiúk és a nyílt bajnokságban a mérkőzések napjáig, aki betöltötte a 40. életévet nem számít igazolt játékosnak.

Az idei Szilveszter Kupára csapatonként maximum 12 fő játékos nevezhető! A mérkőzés győztese 3, döntetlen eredmény esetén mindkét csapat 1-1 pontot kap. Vereség esetén a csapat nem kap pontot.

A tornát a Haladás Sportkomplexumban, az egyes számú lelátóval ellátott pályán (kettes pálya bemelegítésre fog szolgálni) bonyolítják le.

Gerencsér Tibortól, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség elnökétől azt is megtudtuk, hogy a csoporthelyezéseket a pontok összege határozza meg. Azonos pontszám esetén a sorrendet az alábbiak szerint kell megállapítani:
1. a csoportkörben elért több győzelem;
2. a csoportkör mérkőzéseinek gólkülönbsége;
3. a csoportkörmérkőzéseken rúgott több gól;
4. az egymás ellen játszott mérkőzések pontkülönbsége;
5. Sorsolás – az érintett csapatok vezetőinek részvételével.

A mérkőzések a sorsolásnak megfelelően reggel kb. 8 órától kb. 21 óráig tartanak.
Amennyiben a csoporton belül valamelyik csapat nem jelenik meg, úgy a 3 pontot (3:0) az ellenfél javára igazoljuk.

A díjazásról megtudtuk, hogy az öregfiúknál a legjobb csapat 150.000 Ft-ot, a hölgyeknél 50.000 Ft-ot, míg az amatőröknél 200.000 Ft-ot nyer.

A kategóriák győztesei elnyerik adott kategória vándorserlegét. A kategóriák I–IV. helyezettjei további díjazásban (serlegek és érmek) részesülnek. Kategóriánként tárgyjutalomban részesül a kupa gólkirálya, a legjobb kapus és a legjobb mezőnyjátékos.

Játékidő: 1 x 20 perc (a döntő: 2 x 15 perc), futóórával. (A nevezések számától függően változhat!)
– A mérkőzések között várakozási idő nincs.
– A mérkőzéseket 5-ös méretű labdával kell lejátszani.
– Csapatlétszám a mérkőzéseken: 1 kapus, 5 mezőnyjátékos. Minden csoport mérkőzésein mindvégig 2 fő játékvezető működik közre.
– Az elődöntőkben és a döntőben döntetlen esetén a mérkőzést 3-3 büntető rúgással kell eldönteni (9 méterről).

A Covid-19 járvány időszakára vonatkozó szabályok:
A sporttörvény szerint a sportolók csak védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a sportrendezvényen, nézőként pedig a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. A nézőtéren maszk használata kötelező!

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!